search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:32
MENU CLOSE

Δημοσιογράφος στην Άννα Κορακάκη: «Δεν θα με μάθεις δημοσιογραφία»

13.12.2019 09:24
Δημοσιογράφος στην Άννα Κορακάκη: «Δεν θα με μάθεις δημοσιογραφία» - Media

 

Η Άννα Κορακάκη έπεσε θύμα δημοσιογραφικής αυθαιρεσίας και αναξιοπιστίας, καθώς σε κυριακάτικη έκδοση εφημερίδας τής απέδωσαν λόγια που δεν είπε. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε η ίδια στη μεταμεσονύχτια εκπομπή του Alpha με την Ελεονώρα Μελέτη, όπου αναφέρθηκε στον αιφνιδιασμό της όταν ο πατέρας της γυρίζοντας στο σπίτι με την εφημερίδα στα χέρια, τη ρώτησε «πώς είναι δυνατόν να έχει κάνει αυτή τη δήλωση». 

Και ποια ήταν η δήλωση που δεν είχε κάνει, αλλά χρησιμοποιήθηκε στην πρωτοσέλιδη προβολή του θέματος; Ότι «θα βαρεθείτε να με βλέπετε να παίρνω χρυσά»! Τι είχε γίνει:

Όπως γράφει το harddog-sport η Ολυμπιονίκης δεν αποκάλυψε ποιο ήταν το έντυπο ούτε ποιος ο συντάκτης στον οποίο έδωσε ραδιοφωνική συνέντευξη, με προοπτική να δημοσιευτεί και την κυριακάτικη έκδοση εφημερίδας. 

Όταν πήρε την εφημερίδα στα χέρια της δεν πίστευε σε αυτό που έβλεπε. Στη μέση της σελίδας υπήρχε η φωτογραφία της και με έντονα γράμματα, σε εισαγωγικά, η δήλωση που, κατά την ίδια, δεν είχε κάνει. Δεν θα μπορούσε, είπε, να το αφήσει έτσι και πήρε τηλέφωνο. Μετέφερε στην εκπομπή του Alpha τι διαμείφθηκε στο τηλεφώνημα:

«‘‘Γιατί να το κάνετε αυτό, είπα εγώ κάτι τέτοιο;’’ Ο δημοσιογράφος προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών του. Τελικά φάνηκε ότι ήταν δική του ευθύνη γιατί στο τέλος μου είπε ‘‘δεν θα με μάθεις εσύ δημοσιογραφία’’».

Η Άννα παραδέχθηκε ότι και εκείνη αν έβλεπε μια τέτοια δήλωση άλλου αθλητή, ή οποιουδήποτε, θα έλεγε «τι υπεροψία!» και διευκρίνισε ότι δεν θέλησε να κάνει δήλωση για το θέμα γιατί θα του έδινε μεγαλύτερες διαστάσεις.

«Το μόνο κακό με τη δημοσιότητα είναι η παραποίηση των δηλώσεών μας που γίνεται πολύ συχνά και με πολύ ανήθικο πολλές φορές τρόπο. Γιατί επηρεάζεις την εικόνα κάποιου, ειδικά όταν η αναπαραγωγή είναι πολύ μεγάλη και αυτό είναι πολύ άδικο» είπε στην Ελεονώρα Μελέτη και εξήγησε το πώς αποφάσισε να μιλάει στο εξής: «Αυτό δεν συμβαίνει μόνο με εμένα αλλά και με άλλους αθλητές. Είναι ένα πράγμα που προσπαθώ να διαχειριστώ και να μάθω. Δηλαδή να λέω τα ίδια πράγματα αλλά με διαφορετικό τρόπο, γιατί μάλλον είναι ο τρόπος που ενοχλεί».

Κατά τα άλλα, η συνέντευξή της κινήθηκε γύρω από τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες έκανε προπόνηση (με ποντίκια, δριμύ ψύχος κλ.π), τα οποία είχαν γίνει γνωστά αμέσως μετά την κατάκτηση του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου της στην σκοποβολή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30