search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:34
MENU CLOSE

Ηλεία: Παραλίγο να της κόψουν το δάχτυλο για να πάρουν τη βέρα – Της έκλεψαν τα χρήματα για το μνημόσυνο του γιού της

13.12.2019 13:38
Ηλεία: Παραλίγο να της κόψουν το δάχτυλο για να πάρουν τη βέρα - Της έκλεψαν τα χρήματα για το μνημόσυνο του γιού της - Media

 

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ληστεία που διαπράχθηκε, σε βάρος ηλικιωμένης, πριν από τρεισήμισι περίπου μήνες, στο χωριό Λάνθι της Ηλείας.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, δράστες της ληστείας είναι δύο άνδρες ηλικίας 21 και 17 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες, τα ξημερώματα της 24ης Ιουλίου, ενεργώντας από κοινού με τουλάχιστον έναν ακόμα άγνωστο συνεργό τους, εισήλθαν, από ανασφάλιστη πόρτα, σε οικία της 85χρονης Αγγελικής Φραγκούλη και με απειλές κατά της ζωή της, αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 5.200 ευρώ, χρυσά κοσμήματα αξίας 1.700 ευρώ, καθώς και την βέρα που φορούσε στο χέρι της, ενώ πριν διαφύγουν έκοψαν την τηλεφωνική γραμμή της οικίας. Μάλιστα οι δράστες στην προσοπάθειά τους να αρπάξουν τη βέρα της, κόντεψαν να της κόψουν το δάχτυλο.

Για την διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκε ενδελεχής έρευνα από τους αστυνομικούς τους Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, οι οποίοι αξιοποιώντας τα στοιχεία που συνέλεξαν μέσα από ειδικές ανακριτικές τεχνικές, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία των δύο δραστών και τους προσήγαγαν στην Υπηρεσία τους.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Ζωγραφισμένος ο φόβος στο πρόσωπο της 85χρονης – Πήγαν να της κόψουν το δάχτυλο για να πάρουν τη βέρα – Την έβρισαν χυδαία ενώ την είδαν ανήμπορη να αντιδράσει

Τις στιγμές τρόμου που βίωσε η 85χρονη Αγγελική Φραγκούλη, που βρέθηκε αντιμέτωπη με τρεις αδίστακτους ληστές στο σπίτι της στο Λάνθι, περιέγραψε τότε στο ilialive.gr. Η 85χρονη πριν απο ένα χρόνο έχασε το γιό της, πυροσβέστη και ζούσε μόνη της…

“Μου πήραν τα λεφτά για το μνημόσυνο του παιδιού μου”

Η κ. Αγγελική, μη έχοντας ξεπεράσει το σοκ από την ληστεία, στο κρεβάτι του πόνου, μας είχε μιλήσει για τα όσα έζησε στις 4.30 το ξημέρωμα. “Σηκώθηκα και πήγα στο μπάνιο. Έκλεισα το aircondition και άφησα την πόρτα ανοιχτή, γιατί θα ερχόταν η γυναίκα που με φροντίζει” μας είπε εξηγώντας το πως οι ληστές κατάφεραν να μπουν εύκολα στο σπίτι της.

“Ακούω πιο δίπλα πατήματα και φωνάζω “ποιος είναι από εκεί;” Εκείνη την ώρα μπήκαν τρεις και άρχισαν να με βρίζουν αισχρά. Μου λένε “λεφτά”. Τους είπα “δεν έχω, είχα λίγα που έθαψα το παιδί μου. Ανακάτεψαν το σπίτι όλο, όλα ήταν πεταμένα κάτω. Μου πήραν ότι οικονομίες είχα. Ήθελα να κάνω το μνημόσυνο του παιδιού μου και μου τα πήραν όλα. Μου τραβούσαν τη βέρα από το δάχτυλο, φώναζα από τον πόνο. Ευτυχώς που βγήκε γρήγορα, αλλιώς θα μου έκοβαν το δάχτυλο. Οι δύο στεκόντουσαν στο ένα σημείο, ο άλλος όμως φώναζε ο κακούργος. Δεν φορούσαν κάτι στο πρόσωπο τους. Αυτοί πίστεψαν πως επειδή το παιδί μου είχε πεθάνει θα είχα το εφάπαξ, θα είχα λεφτά” μας είπε…

Την ώρα που πήγαν να φύγουν μου λένε “Μωρή π…..α, τώρα που θα φύγουμε κοίτα μην φωνάξεις”… Όμως η κα Αγγελική βρήκε τη δύναμη να φτάσει μέχρι τη πόρτα και μόλις απομακρύνθηκαν να καλέσει σε βοήθεια το γειτονά της. Οι δράστες φεύγοντας είχαν πάρει 5200 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 1700 ευρώ, ενώ είχαν κόψει και το καλώδιο του τηλεφώνου…

Μερικές ημέρες μετά ο φόβος ήταν ακόμα ζωγραφισμένος στο πρόσωπό της.. «Είπα “είναι τρεις θα με φάνε” φοβήθηκα πολύ… Έχω πάθει σοκ και δεν μπορώ να θυμηθώ πολλά» εξήγησε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:32