search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:34
MENU CLOSE

Ρόδος: Στη φυλακή το «μακρύ χέρι» σε παγκάρια εκκλησιών

13.12.2019 13:42
Κρήτη: «Αθεόφοβοι» ξάφριζαν παγκάρια και τάματα από τη Σητεία έως τα Σφακιά! - Media

 

Ένοχος κρίθηκε την Πέμπτη από το αυτόφωρο, ο 44χρονος που συνελήφθη για τις κλοπές χρημάτων από τα παγκάρια παρεκκλησιών στην περιοχή της Ιαλυσού.

Όπως αναφέρει το rodiaki.gr, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή στον 44χρονο, ο οποίος και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Ο κατηγορούμενος απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου ισχυρίστηκε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και πως προέβη στις πράξεις του αυτές, βρισκόμενος σε δύσκολη θέση. Ωστόσο ο ισχυρισμός του αυτός δεν έπεισε το δικαστήριο, ενώ μάλιστα ρωτήθηκε γιατί δεν προσέφυγε στην εκκλησία για βοήθεια εφόσον πράγματι είχε ανάγκη.
Τελικά ο 44χρονος κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε η παραπάνω ποινή.
Υπενθυμίζεται ότι ο 44χρονος εντοπίστηκε στις 10 Δεκεμβρίου το μεσημέρι από τον ιερέα της περιοχής, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία και συνέλαβε το δράστη!

Όπως διαπιστώθηκε, συνολικά επτά φορές διέπραξε ο 44χρονος το ίδιο αδίκημα ενώ άγνωστο παραμένει το συνολικό χρηματικό ποσό που αποκόμισε.

Πιο συγκεκριμένα, στις 10 Δεκεμβρίου λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ο 44χρονος μετέβη και πάλι στο παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου στην Ιαλυσό. Εκεί βρίσκονταν και ένας επίτροπος ο οποίος αντιλήφθηκε τι επρόκειτο να γίνει και ενημέρωσε τηλεφωνικά τον ιερέα της περιοχής. Ο τελευταίος ζήτησε από τον επίτροπο να αφαιρέσει όλα τα χρήματα που είχε το παγκάρι της εκκλησίας και ξεκίνησε για να πάει και ο ίδιος εκεί. Ταυτόχρονα ενημέρωσε και τους αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού οι οποίοι επίσης έσπευσαν στο παρεκκλήσι. Ο 44χρονος πήρε όσα χρήματα είχε αφήσει ο επίτροπος και επιχείρησε να φύγει όταν έφθασε ο ιερέας και αμέσως μετά και η αστυνομία.

Στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκε το χρηματικό ποσό των περίπου επτά ευρώ που είχε αφαιρέσει από το παγκάρι, και αφού κατασχέθηκε αποδόθηκε στον υπεύθυνο του Ναού.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε εξιχνιάστηκαν, επιπλέον έξι παραβιάσεις παγκαριών και αφαίρεσης αντικειμένων από χώρους Ιερών Ναών, τις οποίες διέπραξε ο 44χρονος κατά το τελευταίο δίμηνο. Ειδικότερα, ο συλληφθείς διέρρηξε άλλες τρεις φορές (εκτός από αυτήν που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω) το παγκάρι από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, δύο φορές την εκκλησία του Ταξιάρχη και μία φορά την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:34