search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:52
MENU CLOSE

Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση βλέπει τον κόσμο ανάποδα, όπως όλοι οι νεοφιλελεύθεροι (Video)

15.12.2019 11:03
Παππάς: «Όχι στον εμπαιγμό επιστημόνων και ελευθέρων επαγγελματιών» - Media

 

«Βλέπετε τον κόσμο ανάποδα, όπως όλοι οι νεοφιλελεύθεροι», ανέφερε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

«Δεν χρειάζεται επιστροφή στο ξεπερασμένο μοντέλο ανάπτυξης που μας οδήγησε στη χρεοκοπία. Απαιτείται ολιστική στρατηγική για την ανάπτυξη, περισσότερη δικαιοσύνη. Αλλά ο προϋπολογισμός της ΝΔ αυξάνει τις αδικίες», είπε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: «Οι τράπεζες πρέπει να υπηρετούν την οικονομία και όχι το αντίστροφο, η δημόσια υπηρεσία να υπηρετεί και να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και γι΄αυτό πρέπει να παραμείνει ο δημόσιος έλεγχος σε κρίσιμες υποδομές. Το ρεύμα, το φυσικό αέριο, η έρευνα για τους υδρογονάνθρακες, τα κοιτάσματα πρέπει να παραμείνουν στον έλεγχο της πολιτείας, για λόγους κοινωνικούς, αναπτυξιακούς, εθνικούς και ενεργειακής ασφάλειας».

Η αληθινή ευημερία είναι μια ευημερία που αφορά όλους, ανέφερε επίσης και πρόσθεσε: «Τα γεγονότα χαλάνε την εικονική πραγματικότητα της κυβέρνησης. Εμείς οι προοδευτικές δυνάμεις, πολιτικές και κοινωνικές, θα σταθούμε απέναντι στην καταστροφή η οποία έρχεται μέσω της πολιτικής σας. Η χώρα βγήκε από τα μνημόνια σταματήστε να φέρνετε μνημονιακές πολιτικές ενώ δεν υπάρχει εξωτερικός καταναγκασμός».

Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Παππάς σημείωσε ενδεικτικά ” Το πλέγμα μέτρων της ΝΔ περιλαμβάνει περικοπή του μερίσματος για 3 εκατ. συμπολίτες μας, κατάργηση της 13ης σύνταξης, μη περιορισμό της προκαταβολής φόρου, διατήρηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Ο κ. Μητσοτάκης καλείται να λύσει μία άλυτη εξίσωση, καθώς -μετά την κίνησή του να επαναφέρει τα απαιτούμενα πλεονάσματα- είναι καταδικασμένος να βρίσκεται δύο δισ. ευρώ πίσω από τον δικό μας σχεδιασμό για το 2020. Η επιλογή του αποτελεί δικαιολογία ότι κυνηγά τη μείωση των πλεονασμάτων για να επιβάλει άλλου τύπου μέτρα.

Τα σημάδια της διακυβέρνησης της ΝΔ δεν είναι θετικά. Η ανάπτυξη για το δεύτερο τρίμηνο του έτους ήταν στο 1,3% και στο τρίτο τρίμηνο πήγε στο 0,6%. Στοχεύει ανάπτυξη 2,8% ανάπτυξη για το 2020, αλλά κανένας διεθνής οργανισμός δεν συμφωνεί με αυτή την εκτίμηση. Ακόμα και ο ΣΕΒ, στον οποίο κάνατε όλα τα χατίρια, είπε ότι είναι μάλλον άπιαστος και ο στόχος για το 2019.

Έχετε καταθέσει ένα προϋπολογισμό, ο οποίος θα βγει μόνο αν πιάσετε 800 εκατ. ευρώ από εξοικονόμηση πόρων της λειτουργίας του δημοσίου, 550 εκατ. από τη φοροδιαφυγή, 2,8% ανάπτυξη και 2,5 δισ. από ιδιωτικοποιήσεις.

Φέρατε αναπτυξιακό νόμο πριν καταθέσετε τη δική σας αναπτυξιακή στρατηγική. Θεωρείτε ότι ο ρόλος της Πολιτείας είναι απλώς να βγάζει τις νάρκες μπροστά από τους επενδυτές. Καμία προτεραιοποίηση, κανένας σχεδιασμός, καμία επιλογή ενίσχυσης κλάδων που έχουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην οικονομία.”

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε έντονη κριτική για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο τραπεζικό σύστημα, λέγοντας με νόημα “Είστε διατεθειμένοι να εξυγιάνετε το τραπεζικό σύστημα ακόμα και εις βάρος της οικονομίας. Η αναγκαία βελτίωση των ισολογισμών των τραπεζών και των βιβλίων τους έρχεται χωρίς καμία πρόνοια για το τι θα γίνει στην πραγματική οικονομία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:52