search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:42
MENU CLOSE

Αχαΐα: Ιερομόναχος και αστυνομικός έστησαν «μπίζνα» – Πώς έβγαζαν χρήματα

16.12.2019 13:26
Ηλιούπολη: Ιερέας βγήκε στους δρόμους με το θυμιατό και θυμιάτιζε του περαστικούς (Video) - Media

 

Δέκα περιπτώσεις εικονικά κλεμμένων οχημάτων με φερόμενους πρωταγωνιστές έναν ιερομόναχο και έναν αστυνομικό, με σκοπό το οικονομικό όφελος μέσω αποζημιώσεων από ασφαλιστικές εταιρείες συνταράσσει τις τελευταίες ημέρες την Αχαϊα.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, ο ένστολος υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ στο Αίγιο ενώ ο κληρικός είναι νεαρός αρχιμανδρίτης σε μοναστήρι, ενώ ιερουργεί και σε Ιερούς Ναούς χωριών της δυτικής Αιγιάλειας.

Η υπόθεση έχει τεθεί στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ και της Εισαγγελίας Πατρών και μέχρι τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βεβαιωθει τρεις περιπτώσεις απάτης και μία απόπειρα, με περιουσιακό όφελος περίπου 120.000 ευρώ.

Το δίδυμο παρακολουθείτο εδώ και καιρό, ενώ έχουν καταγραφεί και συνομιλίες τους. Έτσι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στην Πάτρα την στιγμή που είχαν «γδύσει» αυτοκίνητο αγορασμένο από Ιταλία, για λογαριασμό του μοναχού αλλά στο όνομα του ένστολου.

Πώς είχε στηθεί η απάτη

Ο αρχιμανδρίτης προχωρούσε σε αγορά οχημάτων για λογαριασμό του αστυνομικού. Αφού το ασφάλιζαν για κλοπή, στη συνέχεια αφαιρούσαν εξαρτήματα και έπαιρναν τις αποζημιώσεις.

Η δράση τους φαίνεται να είχε αναπτυχθεί τα τελευταία 3 χρόνια, ενώ άγνωστο παραμένει αν μεταπωλούσαν τα ανταλλακτικά που αφαιρούσαν.

Οι δύο φερόμενοι ως δράστες αφέθησαν ελεύθεροι μέχρι την απολογία τους, με τις κατηγορίες τους να είναι πλημμεληματικές, καθώς το ποσό της απάτης δεν ξεπερνά τις 120.000 ευρώ.

Ο αστυνομικός ετέθη σε διαθεσιμότητα, ενώ ο ιερομόναχος σε αργία από τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας Ιερώνυμο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:41