search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:13
MENU CLOSE

Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι θερμοκρασίες στην Αυστραλία – Δεν υπάρχουν χρώματα για τους μετεωρολογικούς χάρτες

19.12.2019 13:44
Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι θερμοκρασίες στην Αυστραλία - Δεν υπάρχουν χρώματα για τους μετεωρολογικούς χάρτες - Media

 

Οι θερμοκρασίες στην Αυστραλία έχουν σπάσει ρεκόρ αυτή την εβδομάδα, καθώς έφτασαν τους 41,9 ° C – και κάνει τόση ζέστη που πλέον δεν υπάρχουν χρώματα για να την απεικονίσουν στους χάρτες θερμοκρασίας.

Το ρεκόρ, που ίσχυε από τον Ιανουάριο του 2013, έσπασε την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, αλλά ξεπεράστηκε για άλλη μια φορά στις 18 Δεκεμβρίου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Νέα Νότια Ουαλία εν μέσω ανησυχιών ότι το ρεκόρ καύσωνα θα επιδεινώσει την κρίση πυρκαγιών που έχει ξεσπάσει στην περιοχή. Μόνο στη Νέα Νότια Ουαλία, οι πυροσβεστικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν επί του παρόντος περίπου 100 πυρκαγιές.

Μετά την κήρυξη έκτακτης ανάγκης από τον πρόεδρο της Νέας Νότιας Ουαλίας Gladys Berejiklian, η Υπηρεσία Αγροτικών Πυρκαγιών έχει τώρα την εξουσία να κατευθύνει οποιαδήποτε κυβερνητική υπηρεσία για να σταματήσει τις επιχειρήσεις, να ελέγξει κυβερνητικούς πόρους και να αποκλείσει επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας όπως της ηλεκτρικής ενέργειας και του νερού.

Οι μέσες θερμοκρασίες επιβεβαιώθηκαν από το Μετεωρολογικό Γραφείο στους 41,9 βαθμούς Κελσίου σε ολόκληρη τη χώρα.

Το ρεκόρ για την πιο ζεστή μεμονωμένη ημέρα του Δεκεμβρίου έσπασε την Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, με το θερμόμετρο στην Eucla στη νοτιοανατολική Δυτική Αυστραλία να έχει  φτάσει τους 49,8 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Γραφείο, σήμερα, 19 Δεκεμβρίου, το Σίδνεϊ θα έχει 23 ° C, ενώ στην Αδελαΐδα προβλέπεται να φτάσει τους 43 ° C.

Πάντως οι καύσωνες είναι η πιο θανατηφόρα φυσική καταστροφή της Αυστραλίας, έχοντας σκοτώσει περισσότερες χιλιάδες ανθρώπους από ό, τι οι πυρκαγιές ή οι πλημμύρες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:09