search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:23
MENU CLOSE

Ραγδαίες εξελίξεις: Συμφωνία Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Ισραήλ για τον αγωγό East Med (Video)

21.12.2019 06:53
Die Zeit: Ο Ερντογάν γνωρίζει το τίμημα μιας πιθανής στρατιωτικής αντιπαράθεσης - Media

 

Οι εξελίξεις διαδέχονται η μία την άλλη και οι χώρες της Μεσογείου δεν κάθονται με τα χέρια σταυρωμένα να βλέπουν τους Τούρκους να αλωνίζουν και να παραβιάζουν κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου.

Όπως μετέδωσε το Κυπριακό κανάλι «Σίγμα», οι υπογραφές στη διακρατική συμφωνία θα μπουν στις αρχές του 2020 στην Αθήνα.

Το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης επέσπευσε τις διαδικασίες για την υπογραφή και τη συμφωνία για τον East Med και οι όποιες μικροδιαφορές είχαν η Ελλάδα, η Κύπρος, Το Ισραήλ και η Αίγυπτος ξεπεράστηκαν και σύντομα θα πέσουν και οι υπογραφές.

Σύμφωνα με το κυπριακό κανάλι, οι υπογραφές στη διακρατική συμφωνία θα μπουν αρχές του χρόνου. Προσθέτει μάλιστα ότι αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη διαβουλεύσεις στο ανώτατο δυνατό επίπεδο για μια τελετή – απάντηση στην Τουρκία, που θα έχει και την ισχυρή υποστήριξη των ΗΠΑ.

«Πρόκειται για ένα μεγαλεπίβολο έργο τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας, το οποίο θα αποτελέσει την συλλογική απάντηση Ισραήλ, Κύπρου, Ελλάδας και Ιταλίας στην τουρκική βουλιμία και τις παράνομες συμφωνίες της με τη Λιβύη» αναφέρει το κανάλι.

Κι αυτό, γιατί «με την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας, που θα έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου στέλνουν το μνημόνιο Ερντογάν στον κάλαθο των αχρήστων» σχολιάζει το κανάλι.

Το Σίγμα αναφέρει ότι σύντομα θα υπάρξει δημόσια στήριξη των ΗΠΑ στο έργο ως την μοναδική εναλλακτική τροφοδοσίας της ΕΕ για τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησής της από τη Ρωσία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:23