search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:51
MENU CLOSE

Η Ιαπωνία αυξάνει τις κρατικές δαπάνες για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του δημογραφικού

21.12.2019 09:46
Επειγόντως μέτρα για το δημογραφικό - Πώς μπορεί να ανακοπεί η τάση μείωσης του πληθυσμού της Ελλάδας - Media

 

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ενέκρινε το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2020, με στόχο την κάλυψη του διογκωμένου κόστους των υπηρεσιών κοινωνικής ασφάλισης που προκαλεί η γήρανση του πληθυσμού της Ιαπωνίας.

Ο προϋπολογισμός στοχεύει επίσης, στην αντιμετώπιση των συνεπειών από την αύξηση του φόρου στην κατανάλωση, με συνέπεια την καταγραφή της μείωσης της, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα.

Ο προϋπολογισμός των 102,66 τρισεκατομμυρίων γεν (985,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων) σηματοδοτεί την όγδοη συνεχόμενη χρονιά, για την οποία, η Ιαπωνία καταρτίζει έναν προϋπολογισμό καταγράφοντας οικονομικό ρεκόρ, με τις δαπάνες -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- να ξεπερνούν τα 100 τρισεκατομμύρια γεν, από το κόστος αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκαλεί η δημογραφική κρίση.

(1 δολάριο: 109,45 γεν)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:50