search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:41
MENU CLOSE

Ραγκούσης: Παπαδημητρίου και Λοβέρδος οφείλουν δημόσια συγγνώμη

22.12.2019 09:59
Ραγκούσης: Παπαδημητρίου και Λοβέρδος οφείλουν δημόσια συγγνώμη - Media

 

«Μάταια περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη να διακόψει τις χειμερινές του διακοπές για να αποδοκιμάσει με κατηγορηματικό τρόπο τις αποτρόπαιες δηλώσεις των βουλευτών του, κκ Μ. Παπαδημητρίου και Γ. Λοβέρδου με τις οποίες συκοφαντούνται πολίτες και δικαιολογείται η αστυνομία να “ξεβρακώνει”», επισημαίνει ο Γιάννης Ραγκούσης, ζητώντας την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής. 

Ολόκληρη η δήλωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μάταια περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη να διακόψει τις χειμερινές του διακοπές για να αποδοκιμάσει με κατηγορηματικό τρόπο τις αποτρόπαιες δηλώσεις των βουλευτών του, κκ Μ. Παπαδημητρίου και Γ .Λοβέρδου με τις οποίες συκοφαντούνται πολίτες και δικαιολογείται η αστυνομία να «ξεβρακώνει».

Δηλώσεις οι οποίες αναφέρονται σε μια εκτός κράτους δικαίου, ολοκληρωτικού τύπου έκνομη Αστυνομία, που δημοσίως πλέον ενθαρρύνεται από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, να παραβιάζει κατάφωρα την ισχύουσα νομοθεσία και το Σύνταγμα.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (Κώδικας Δεοντολογίας του Αστυνομικού-Π.Δ. 254/2004, Φ.Ε.Κ. 238/Α ́) με απόλυτη σαφήνεια προβλέπεται ότι:

«Άρθρο 2. Συμπεριφορά κατά την αστυνομική δράση. δ. (Ο αστυνομικός) Σέβεται το δικαίωμα στη ζωή και την προσωπική ασφάλεια κάθε ατόμου. Δεν επιφέρει, δεν προκαλεί και δεν ανέχεται πράξεις βασανιστηρίων ή απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης ή τιμωρίας και αναφέρει αρμοδίως κάθε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Πλέον ζητούμε την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής για τη δημόσια συγγνώμη από τους δύο Βουλευτές της ΝΔ. Παραδίδουμε στην κρίση των δημοκρατικών πολιτών την διολίσθηση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη προς τέτοιες επικίνδυνες και αντιδημοκρατικές αντιλήψεις».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:41