search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:00
MENU CLOSE

Κόντρα Αμπατζόγλου – Καραμέρου για τα επεισόδια στο Μαρούσι

22.12.2019 19:11
Κόντρα Αμπατζόγλου - Καραμέρου για τα επεισόδια στο Μαρούσι  - Media

 

Αντιπαράθεση μεταξύ δημοτικής αρχής και αξιωματικής αντιπολίτευσης στον απόηχο των επεισοδίων που σημειώθηκαν, το μεσημέρι της Κυριακής, στο κέντρο του Αμαρουσίου, ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και αντιεξουσιαστές, έπειτα από προσπάθεια ανακατάληψης της Έπαυλης Κουβέλου που είχε εκκενωθεί στις 17 του μήνα. 

Καταδικάζοντας «απερίφραστα τη βία των ακραίων και την πολιτική καταστολής», η παράταξη του κ. Καραμέρου («Ενωμένο Μαρούσι») κατηγορήσε -πέρα από την κυβέρνηση για «υστερία καταστολής»- και την δημοτική διοίκηση του Θ. Αμπατζόλου, λέγοντας ότι είναι «προκλητικά απόντες και λίγοι», καθώς και ότι «παρέμειναν θεατές στο θέατρο του παραλόγου που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες με τα γεγονότα στην βίλα Κούβελου».

«Ελπίζουμε ο σε βαθύ ύπνο κ. Αμπατζόγλου και οι συνεργάτες του να κατάλαβαν σήμερα πώς μαζί με την κυβέρνηση άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας και έχουν ίδιο μερίδιο ευθύνης με αυτούς που προκάλεσαν τις καταστροφές. Αν δεν μπορούν να διαφυλάξουν την ηρεμία στην πόλη να πάνε σπίτια τους», ανέφερε μεταξύ άλλων η παράταξη Καραμέρου.

Ακολούθησε δήλωση – απάντηση από πλευράς δημάρχου, με τον Θ. Αμπατζόγλου να κάνει λόγο για «χυδαία ανακοίνωση Γ. Καραμέρου» την οποία θεωρεί «μνημείο τυχοδιωκτισμού και καιροσκοπισμού».

«Ο κ. Καραμέρος έχει εξαντλήσει όλα τα αντιπολιτευτικά όπλα του και στοχοποιεί το θεσμό του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής για απροσδιόριστα δικά του πολιτικά οφέλη. Επιπλέον εκτίθεται θεσμικά όταν επιζητά παρέμβαση του Δήμου σε μία διένεξη ακραίων στοιχείων και αστυνομικών δυνάμεων. Τον αφήνουμε στην κρίση των πολιτών», κατέληξε ο δήμαρχος.

Ολόκληρες οι ανακοινώσεις:

Μετέτρεψαν την πόλη μας σε εμπόλεμη ζώνη

Η παράταξή μας #Ενωμένο Μαρούσι δηλώνει την απερίφραστη καταδίκη της απέναντι στη βία των ακραίων αλλά και την υστερία καταστολής της κυβέρνησης. Οι Μαρουσιώτες βιώσαμε σήμερα τις επιπτώσεις της πρωτοφανούς εμμονής της αστυνομοκρατίας και του ακροδεξιού παραληρήματος του κυρίου Χρυσοχοΐδη που έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της κατάστασης.

Αδιανόητα επεισόδια, πολίτες να κινδυνεύουν χριστουγεννιάτικα, μεγάλες καταστροφές σε καταστήματα και πόλεμος με χημικά και πέτρες ανάμεσα στις δυνάμεις καταστολής και των ακραίων σε μία μέρα που λόγω του εορταστικού ωραρίου ήταν ανοιχτά τα καταστήματα της πόλης.

Η διοίκηση του δήμου Αμαρουσίου και ο κ. Αμπατζόγλου προσωπικά, προκλητικά απόντες και «λίγοι», παρέμειναν θεατές στο θέατρο του παραλόγου που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες με τα γεγονότα στην βίλα Κούβελου και συνεχίστηκε σήμερα διαλύοντας την αγορά και την ηρεμία στην πόλη μας.

Ο κ. Χρυσοχοίδης μετέτρεψε ανεύθυνα το Μαρούσι το Κουκάκι και άλλες γειτονιές της Αθήνας σε πεδία πολεμικών επιχειρήσεων για να κερδίσει ανούσια επικοινωνιακά οφέλη.

Οι Μαρουσιώτισσες και οι Μαρουσιώτες βίωσαν τις συνέπειες της υστερίας που έχει δημιουργήσει η αστυνομοκρατία και η βεντέτα της κυβέρνησης Μητσοτάκη με εξωκοινοβουλευτικές ομάδες. Ελπίζουμε ο σε βαθύ ύπνο κ. Αμπατζόγλου και οι συνεργάτες του να κατάλαβαν σήμερα πώς μαζί με την κυβέρνηση άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας και έχουν ίδιο μερίδιο ευθύνης με αυτούς που προκάλεσαν τις καταστροφές. Αν δεν μπορούν να διαφυλάξουν την ηρεμία στην πόλη να πάνε σπίτια τους.

Το #Ενωμένο Μαρούσι καταδικάζει απερίφραστα τη βία των ακραίων και την πολιτική καταστολής.

Δήλωση του Δημάρχου Αμαρουσίου – Απάντηση στον Γ. Καραμέρο

Σήμερα, Κυριακή 22/12 ακραία στοιχεία προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στο κέντρο της πόλης και επιδόθηκαν σε οργανωμένα επεισόδια με δυνάμεις της Αστυνομίας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το τίμημα πλήρωσαν καταστηματάρχες και οικογένειες με μικρά παιδιά που βρίσκονταν στην αγορά.

Καταδικάζουμε τη βία και τις καταστροφές και ξεκαθαρίζουμε προς όλες τις πλευρές ότι δεν πρέπει να μετατραπεί η πόλη σε πεδίο συγκρούσεων και θα κάνουμε ό,τι απαιτείται σε πολιτικό επίπεδο, για να διαφυλάξουμε την ομαλή ζωή στην πόλη.

Τονίζουμε για μία ακόμη φορά πως ο Δήμος δεν είχε καμία συμμετοχή και γνώση, στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της εκκένωσης της «Βίλλας Κούβελου», όπως διεξοδικά αναλύθηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τέλος σε ό,τι αφορά τη χυδαία ανακοίνωση Γ. Καραμέρου, τη θεωρούμε μνημείο τυχοδιωκτισμού και καιροσκοπισμού. Ο κ. Καραμέρος έχει εξαντλήσει όλα τα αντιπολιτευτικά όπλα του και στοχοποιεί το θεσμό του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής για απροσδιόριστα δικά του πολιτικά οφέλη. Επιπλέον εκτίθεται θεσμικά όταν επιζητά παρέμβαση του Δήμου σε μία διένεξη ακραίων στοιχείων και αστυνομικών δυνάμεων. Τον αφήνουμε στην κρίση των πολιτών. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:00