search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:21
MENU CLOSE

Το «Olympus» προσέκρουσε σε πλωτό γερανό στο λιμάνι του Ρεθύμνου

24.12.2019 08:50
Το «Olympus» προσέκρουσε σε πλωτό γερανό στο λιμάνι του Ρεθύμνου - Media

 

Σε πλωτό γερανό που βρισκόταν στο λιμάνι του Ρεθύμνου προσέκρουσε ο πλοίο «Olympus», λόγω των ισχυρών ανέμων και του έντονου κυματισμού που επικρατούσε στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του λιμενικού, «από το συμβάν προκλήθηκαν στο μεν “OLYMPUS” εκδορές πίσω και δεξιά, στο δε “ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΧΧΙ” ζημιές στα ρέλια του καταστρώματος πίσω και δεξιά, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, απαγορεύτηκε ο απόπλους των “OLYMPUS” και “ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΧΧΙ” μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, αντίστοιχα.»

Το πλοίο Olympus της Sea Speed Ferries επιχείρησε να ανοίξει εκ νέου, μετά από πολλά χρόνια, τη γραμμή Πειραιάς-Ρέθυμνο με ενδιάμεσους σταθμούς τη Μήλο και τη Σαντορίνη. Ωστόσο στο παρθενικό του ταξίδι προσέκρουσε σε ξέρα κοντά στο λιμάνι του Αθηνιού, στη Σαντορίνη με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα πολλών μέτρων στον εξωτερικό πυθμένα του πλοίου.

Μετά από εκτεταμένες επισκευές, το «Olympus» ξεκίνησε ξανά τα δρομολόγιά του πριν λίγες εβδομάδες, ωστόσο χρειάστηκε εκ νέου να δεξαμενιστεί εκτάκτως για επιδιόρθωση μικρής βλάβης σε μία κύρια μηχανή. Η ελαφρά πρόσκρουση στο λιμάνι του Ρεθύμνου, το οποίο πάντως δεν κρίνεται σοβαρό, αποτελεί το τελευταίο περιστατικό για το πλοίο, κατασκευής του 1976, που επιχειρείται να συνδέσει το Ρέθυμνο με τον Πειραιά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:21