search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:01
MENU CLOSE

Ζάεφ προς VMRO για το ενδεχόμενο ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών: Δεν θα κερδίσετε τις εκλογές

24.12.2019 14:32
Ζάεφ προς VMRO για το ενδεχόμενο ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών: Δεν θα κερδίσετε τις εκλογές - Media

 

Ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου κόμματος στα Σκόπια, του VMRO-DPMNE, εξέφρασε ανοιχτά την πρόθεσή του να επιδιώξει ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, σε περίπτωση εκλογικής του νίκης στις πρόωρες κάλπες του Απριλίου του 2020. Ο Ζόραν Ζάεφ απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Την αντίδραση του Ζόραν Ζάεφ προκάλεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλής του VMRO-DPMNE της σκοπιανής αντιπολίτευσης, Χριστιάν Μιτσκόσκι, για το ενδεχόμενο ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, σε περίπτωση που το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές της 12ης Απριλίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του σκοπιανού ειδησεογραφικού πρακτορείου MIA, ο Ζάεφ έσπευσε να απορρίψει ένα τέτοιο σενάριο, σημειώνοντας ότι ο Μιτσκόσκι δεν πρόκειται να κερδίσει τις εκλογές. 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Sloboden Pecat» και σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Independent Balkan News Agency, ο Μιτσκόσκι είχε δηλώσει ότι εάν το κόμμα του εξασφαλίσει τα «δύο τρίτα στο Κοινοβούλιο», θα δρομολογήσει τη διαδικασία ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Το VMRO-DPMNE, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η τοποθέτηση του επικεφαλής του, υπερασπίστηκε τα όσα είπε ο Μιτσκόσκι, σημειώνοντας ότι η ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν συνιστά προσωπική θέση του Μιτσκόσκι, αλλά του κόμματος στο σύνολό του και των πολιτών. 

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Οκτωβρίου η Ευρωπαϊκή Ένωση είπε «όχι» στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια γεγονός που πυροδότησε πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα με τον Ζόραν Ζάεφ να προκηρύσσει πρόωρες εκλογές για τις 12 Απριλίου του 2020. 

Πηγή: sputniknews.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:57