search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:55
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Σπείρα εξαπατούσε πολίτες με μαϊμού ατυχήματα – Πάνω από 235.000 ευρώ η λεία τους

03.01.2020 09:10
Θεσσαλονίκη: Σπείρα εξαπατούσε πολίτες με μαϊμού ατυχήματα - Πάνω από 235.000 ευρώ η λεία τους - Media

 

Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών στην Θεσσαλονίκη. Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 44χρονης Βουλγάρας, μέλους εγκληματικής οργάνωσης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση στοιχείων των υπολοίπων συνεργών της.

Κατάφεραν να αποσπάσουν 56.400 ευρώ και κοσμήματα η αξίας άνω των 180.000 ευρώ.

Στην εξιχνίαση περιπτώσεων απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και στην ταυτοποίηση των στοιχείων αλλοδαπής δράστιδος οδήγησε η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 44χρονη γυναίκα από την Βουλγαρία, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος της οποίας, αλλά και συνεργών τους τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα. Όπως αναφέρει το thessnews οι δράστες, τουλάχιστον κατά το χρονικό διάστημα μέσα Ιουλίου έως μέσα Σεπτεμβρίου 2019, συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την εξαπάτηση πολιτών και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Η δράση τους εντοπίζεται στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης όπου κατάφεραν να εξαπατήσουν επτά άτομα και αποπειράθηκαν να αποσπάσουν χρήματα από τρία ακόμη, με το πρόσχημα ανάγκης άμεσης χειρουργικής επέμβασης συγγενικών τους προσώπων συνεπεία τροχαίου ατυχήματος.

Χαρακτηριστικά της μεθοδολογίας τους ήταν:

• η επιλογή κυρίως ηλικιωμένων ατόμων ως θύματα

• οι αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις στις οικίες τους και

• η παρουσίασή τους, κατά περίπτωση, ως γιατροί ή τραυματισμένα συγγενικά πρόσωπα των παθόντων που εκλιπαρούσαν για βοήθεια.

Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 56.400 ευρώ και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνάει τις 180.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Σημειώνεται ότι, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά, στα τέλη Σεπτεμβρίου 2019 είχαν συλλάβει την 44χρονη γυναίκα για απόπειρα απάτης σε βάρος 69χρονης γυναίκας στην περιοχή της Πολίχνης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15