search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:13
MENU CLOSE

Συγκινεί η ιστορία του σκύλου που σώζει κοάλα στη φλεγόμενη Αυστραλία (Video+photo)

08.01.2020 13:34
Συγκλονίζει τυφλός σκύλος που διάνυσε 25 χιλιόμετρα για να ξαναβρεί τον άνθρωπο που τον φρόντιζε - Media

 

Συγκίνηση προκαλεί η ιστορία που είδε το φως της δημοσιότητας από την φλεγόμενη Αυστραλία με πρωταγωνιστή ένα σκύλο, ο οποίος έγινε διασώστης κοάλα.

Ο λόγος για τον Bear, ένα ασπρόμαυρο σκυλάκι ράτσας border collie-koolie, ο οποίος είναι ο μόνος σκύλος στον κόσμο που είναι εκπαιδευμένος να εντοπίζει κοάλα που χρειάζονται βοήθεια.

Έτσι, σύμφωνα με το Mononews.gr βρίσκεται στο πλευρό των πυροσβεστών και των διασωστών βοηθώντας στο δύσκολο έργο τους στις πυρκαγιές της Αυστραλίας.

Αν και εγκαταλείφθηκε από τον ιδιοκτήτη του, για τον λόγο του ότι δεν του άρεσε να παίζει, ο Bear έγινε ήρωας που σώζει ζωές.

Ο πανέμορφος σκύλος με τα γαλάζια μάτια διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο Sunshine Coast University, όπου τον εκπαίδευσαν να εντοπίζει κοάλα.

 

Φορώντας ειδικές κάλτσες για να προστατεύει τις πατούσες του από τα καμμένα, πηγαίνει στις πληγείσες περιοχές στη Νέα Νότια Ουαλία και το Κουίνσλαντ, όπου συνδράμει τους πυροσβέστες να διασώσουν τα αβοήθητα κοάλα.

 

Το έργο του είναι μείζον, αφού ο πληθυσμός των κοάλα στην Αυστραλία κινδυνεύει να αφανιστεί, καθώς οι φονικές πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα από τον Σεπτέμβριο συνεχίζουν να μαίνονται.

Ο σκύλος-διασώστης χαιρετίστηκε ως ήρωας από το Διεθνές Ταμείο για την Προστασία των Ζώων, το αυστραλιανό φιλανθρωπικό ίδρυμα ζώων, το οποίο μοιράστηκε φωτογραφίες με το γενναίο σκυλί εν δράσει:

«Δυστυχώς κανένα κοάλα δεν βρήκαμε ζωντανό για να βοηθήσουμε, αλλά ελπίζουμε πως θα βρούμε κάποια σε παρακείμενες περιοχές…».

Στο μεταξύ οι καταστροφικές φωτιές στην Αυστραλία μαίνονται με χιλιάδες καγκουρό, κοάλα και άλλα ζώα να έχουν χάσει τη ζωή τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:13