search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:07
MENU CLOSE

Γεννηματά: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προέρχεται από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο

12.01.2020 10:07
Γεννηματά: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προέρχεται από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο - Media

 

Την πρόταση για το νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας επαναλαμβάνει, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά «η αναγκαία ισορροπία στη λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος και η προοπτική της εθνικής συνεννόησης απαιτούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα εκλέξει η Βουλή να προέρχεται από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο». «Ένας Πρόεδρος» όπως λέει χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηματά «που θα ενώνει θα προκύψει με αυξημένη πλειοψηφία και θα σηματοδοτεί την εθνική αφύπνιση και κινητοποίηση που έχει ανάγκη η χώρα».

Κατά τα λοιπά, η πρόεδρος του Κινήματος αλλαγής αναφερόμενη στο νέο εκλογικό νόμο σημειώνει:«η εκλογική νομοθεσία αποτελεί σημείο κλειδί για την ομαλή λειτουργία κάθε πολιτεύματος… Ο εκλογικό νόμος χρειάζεται να διασφαλίζει την απαραίτητη κυβερνητική σταθερότητα. Το Κίνημα Αλλαγής επεξεργάστηκε και έθεσε στον δημόσιο διάλογο τις συγκεκριμένες θέσεις του, ξεκάθαρα και τεκμηριωμένα, από το 2018, σε ουδέτερο πολιτικό χρόνο. Δεν είμαστε διατεθειμένοι ούτε για παζάρια ούτε για συμψηφισμούς…Δεν θα συναινέσουμε, λοιπόν, στην πρόταση της κυβέρνησης που συντηρεί και ενισχύει την πόλωση και τον διχασμό και οδηγεί σε αδύναμες κυβερνήσεις λαϊκής μειοψηφίας, που επιβιώνουν κοινοβουλευτικά ελέω του μπόνους του εκλογικού νόμου»

Τέλος, μιλώντας γαι την πρότασή της για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, η κυρία Γεννηματά απαντά:«Είναι ώρα να συνεννοηθούμε δεν μπορεί να μας έχουν δεδομένους. Να μεταδώσουμε στους Έλληνες μήνυμα ενότητας και αυτοπεποίθησης. Να εκπέμψει η χώρα ετοιμότητα και αυτοπεποίθηση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:06