24/02/2020 10:50:35

Ο «πόλεμος» του streaming: Τα αγαπημένα στο Netflix, η πρεμιέρα του Disney+ και οι τιμές της Apple

Ο «πόλεμος» του streaming: Τα αγαπημένα στο Netflix, η πρεμιέρα του Disney+ και οι τιμές της Apple  - Media

 

Eντείνεται και στην Ελλάδα ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις πλατφόρμες

Την ώρα που οι πλατφόρμες ρίχνουν στην αγορά τα «γερά χαρτιά» τους μιας και ο ανταγωνισμός εντείνεται, η έρευνα της ierax analytix έρχεται να αναδείξει τις προτιμήσεις του ελληνικού κοινού σχετικά με το προβαλλόμενο περιεχόμενο της πλατφόρμας του Netflix.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το news247, το 9% των ατόμων που πήραν μέρος στην έρευνα ψήφισε ως αγαπημένη σειρά το Stranger Things.

Αναφορικά με την πρώτη δεκάδα, μετά το Stranger Things έρχονται στη 2η θέση το La Casa de Papel με 8%, The Witcher με 7%, Peaky Blinders και Lucifer στο 5%, You και Dark στο 4%, Elite, Breaking Bad και Friends στο 3%.

Συνολικά, πάνω από 100 τίτλοι του Netflix εμφανίστηκαν στα αγαπημένα. Εκτός Netflix, τα πρωτεία πάνε στο Game of Thrones με 15%, ενώ αρκετά πιο πίσω ήρθαν το Supernatural 5% και Grey’s Anatomy 4%.

Σε ό,τι αφορά το μέσο από το οποίο παρακολουθούν Netflix οι συμμετέχοντες στην έρευνα, η τηλεόραση παραμένει 1η με 44%, στη 2η θέση έρχονται υπολογιστές και laptop με 26%, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί το κινητό με 22%.

Θυμίζουμε πως το καλοκαίρι το Netflix ανακοίνωσε αναπροσαρμογή τιμών. Με τα νέα δεδομένα δεν επηρεάστηκε το βασικό πακέτο, το οποίο θα παραμείνει στα €7.99 αλλά τα ακριβότερα HD και 4K πακέτα.

Η Standard συνδρομή αυξήθηκε από €9.99 €10.99 και η Premium 4K συνδρομή (4 οθόνες ταυτόχρονης θέασης) πήγε από τα €11.99 στα €13.99.

Αρχικό – (7,99€ τον μήνα) Παρακολούθηση σε 1 οθόνη σε ποιότητα SD.

Τυπικό – (10,99€ τον μήνα) Παρακολούθηση σε 2 οθόνες ταυτόχρονα με διαθεσιμότητα HD.

Πλήρες – (13,99€ τον μήνα) Παρακολούθηση σε 4 οθόνες ταυτόχρονα με διαθεσιμότητα HD και Ultra HD.

Την ίδια ώρα, στις 31 Μαρτίου κάνει πρεμιέρα το Disney+ σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και άλλες χώρες της ΕΕ που θα ανακοινωθούν σύντομα, μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η χώρα μας (αναμένουμε την ακριβή ημερομηνία).

Η υπηρεσία Disney+ έρχεται να προστεθεί στην πληθώρα των streaming υπηρεσιών, με κύριο ανταγωνιστή στη χώρα μας το Netflix.

Σε ό,τι αφορά τη τιμή του, στην Ολλανδία όπου έχει ξεκινήσει ήδη, η συνδρομή είναι €6,99 το μήνα ή €69,99 το χρόνο. Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση ακόμη για Ελλάδα, αλλά πιθανώς να δούμε ανάλογες τιμές.

Επίσης, από την 1η Νοεμβρίου ξεκίνησε και η εφαρμογή AppleTV+ να προσφέρει σε 100 χώρες - ανάμεσά τους και η Ελλάδα - πρωτότυπο περιεχόμενο με σειρές, ταινίες και εκπομπές, όπως τα "The Morning Show", "Dickinson", "See", "Για όλη την ανθρωπότητα" και "The Elephant Queen".

Η εφαρμογή Apple TV σε iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch, Mac και άλλες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των online στο tv.apple.com, είναι διαθέσιμη για 4,99 δολάρια το μήνα με επταήμερη δωρεάν δοκιμή.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.