search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:57
MENU CLOSE

Grand Thornton: Η ΕΡΤ πρέπει άμεσα να γίνει ψηφιακή

14.01.2020 14:19
Και στη νοηματική γλώσσα ενημερώνει η ΕΡΤ για τον κορωνοϊό - Media

 

Απαραίτητη κρίνει τη μετάβαση της ΕΡΤ στην ψηφιακή εποχή η Grant Thornton. «Ο μόνος τρόπος για τη βιώσιμη λειτουργία του Οργανισμού στο μέλλον είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ΕΡΤ, η εγκατάλειψη του κλασικού τηλεοπτικού δέκτη και η ανάπτυξη νέων τηλεοπτικών υπηρεσιών», επισημαίνεται στο πρώτο μέρος της μελέτης της Grant Thornton, που παραγγέλθηκε από την προηγούμενη διοίκηση Γ. Δρόσου – Λ. Αρβανίτη, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Στη μελέτη διαπιστώνονται οι μεγάλες ελλείψεις του φορέα σε τεχνολογική υποδομή και προσωπικό, με αποτέλεσμα η ΕΡΤ να αδυνατεί να ανταγωνιστεί «τους υφιστάμενους αλλά και, ακόμα περισσότερο, τους νέους ανταγωνιστές», με αναφορά στο παράδειγμα του Netflix. Το δεύτερο σκέλος της έρευνας, το οποίο ζήτησε από την Grant Thornton η σημερινή διοίκηση του Γ. Γαμπρίτσου και του Κ. Ζούλα, θα παραδοθεί έως την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου.

Η GT προτείνει «να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη συνολική μετάβαση της ΕΡΤ (και όχι αποσπασματικά) στην ψηφιακή εποχή». Κάτι που μπορεί να πραγματοποιηθεί με μια σειρά από δράσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν την ανανέωση του τεχνικού εξοπλισμού και του προσωπικού μέσω της πρόσληψης νέων σε ηλικία ανθρώπων που είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες, καθώς και με την τακτική επιμόρφωση του προσωπικού της ΕΡΤ σε θέματα νέων τεχνολογιών και ψηφιακής μετάβασης. Κρίνεται, επίσης, ότι «το σύνολο των δράσεων θα πρέπει να συμπεριληφθεί σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στρατηγικής ψηφιακής μετάβασης, στο οποίο θα αντιμετωπίζονται συνολικά οι ανάγκες της ΕΡΤ».

Η σταδιακή «απεξάρτηση» των οπτικοακουστικών υπηρεσιών της ΕΡΤ από την παραδοσιακή τηλεόραση και η στροφή προς το διαδίκτυο και άλλα ψηφιακά μέσα (π.χ., mobile apps) είναι επιβεβλημένη, σημειώνει η GT στο επιχειρησιακό της σχέδιο.

Πηγή: typologies.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:56