search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:25
MENU CLOSE

ΑΣΕΠ: Προκηρύξεις που θα έρθουν αλλά και «τρέχουν» για 17.542 μόνιμες προσλήψεις

14.01.2020 14:37
ΑΣΕΠ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για δύο προκηρύξεις με 2.923 προσλήψεις - Media

 

Ευχάριστα τα νέα για όσους αναζητούν δουλειά, καθώς μέσα στο 2020 θα γίνουν χιλιάδες προσλήψεις. Ο προγραμματισμός θα γίνει φέτος με διαδικασίες fast track και κάπως έτσι το ΑΣΕΠ ζεσταίνει τις μηχανές του για 17.542 μόνιμες προσλήψεις το νέο έτος, όπως αναφέρει το dimosio.gr.

Υπουργεία, νοσοκομεία, και κέντρα πρόνοιας ετοιμάζονται για προσλήψεις, ενώ το Λιμενικό και οι Ένοπλες Δυνάμεις θα ενισχυθούν με προσωπικό. Στην λίστα περιλαμβάνονται επίσης, εκπαιδευτικοί, συνοριοφύλακες και προσωπικό για το Βοήθεια στο Σπίτι.

317 θέσεις εργασίας μέσω ΑΣΕΠ σε φορείς Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας

Πλήρωση 317 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στους εποπτευόμενους από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων φορείς Πρόνοιας: Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών (ΕΙΚ).

Οι αιτήσεις ξεκίνησαν στις 13 Ιανουαρίου ημέρα Δευτέρα και λήγουν στις 28 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00.

12.000 προσλήψεις σε Εκπαίδευση και Βοήθεια στο Σπίτι

Περισσότερες από 12.000 προσλήψεις προσωπικού προγραμματίζονται και αφορούν σε εκπαιδευτικούς, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, αλλά και μόνιμες θέσεις στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ήδη δημοσιεύτηκαν στο Εθνικό Τυπογραφείο οι δύο προκηρύξεις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Το ΑΣΕΠ θα αντιπαραβάλει την ορθότητα των δηλωθέντων στην αίτηση με τα δικαιολογητικά των υποψηφίων. Από τον έλεγχο θα προκύψει πίνακας κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά μορίων.

Το υπουργείο Παιδείας θα επιλέγει διοριστέους από τον συγκεκριμένο πίνακα, ανάλογα με τις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για την προκήρυξη 1ΓΕ/2019 η προθεσμία ηλεκτρονικών αιτήσεων ξεκινά στις 15 Ιανουαρίου και λήγει στις 3 Φεβρουαρίου, ενώ για την προκήρυξη 2ΓΕ/2019 η προθεσμία ξεκινά στις 5 Φεβρουαρίου και λήγει στις 24 Φεβρουαρίου.

Βοήθεια στο Σπίτι. Στη διαδικασία επεξεργασίας βρίσκεται η προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Συγκεκριμένα, θα προσληφθεί προσωπικό όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης: ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ.

Oι θέσεις αφορούν 270 δήμους σε όλη τη χώρα. Προβλέπεται ειδική εμπειρία με έξτρα μοριοδότηση για τους υπηρετούντες συμβασιούχους στο πρόγραμμα. Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ εντός 15ήμερης προθεσμίας.

1.200 προσλήψεις για συνοριοφύλακες

Προσλήψεις 1.200 που θα υπηρετήσουν ως συνοριοφύλακες και θα ενισχύσουν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης προωθεί με ταχείς ρυθμούς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των 1.500 ειδικών φρουρών.

Ο διαγωνισμός αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα και όπως λένε αρμόδιοι παράγοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα προχωρήσει με τις ίδιες διαυγείς διαδικασίες και με αξιολόγηση των υποψηφίων από το ΑΣΕΠ, όπως και με τους ειδικούς φρουρούς που αποφοίτησαν σήμερα.

Οι 400 προσλήψεις έχουν ήδη εγκριθεί για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αφορούν στην συνοριακή φύλαξη στον Έβρο, ενώ έχει υποβληθεί αίτημα από το Υπουργείο για άλλους 800, που θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Οι 1.200 νέοι συνοριακοί φύλακες θα προσληφθούν με ετήσια σύμβαση ανανεούμενη.

1.500 προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα κατατεθεί νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ, στο οποίο η Οργανική Δύναμη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. θα επανακαθοριστεί στις 9.500 θέσεις από 8.000, που είναι σήμερα και έδωσε εντολή συγκρότησης ομάδων εργασίας με τη συμμετοχή της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και σκοπό την κατάθεση εισηγήσεων με διατάξεις, που μπορούν να ενταχθούν σε αυτό.

1.525 προσλήψεις «εξπρές» σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε 1.525 προσλήψεις υπαλλήλων που κατανέμονται σε 1.300 θέσεις προσωπικού στα νοσοκομεία, 50 άτομα πλήρωμα ΕΚΑΒ και 175 γιατρούς στα ΤΕΠ,ενώ ήδη προχωρούν παράλληλα οι προσλήψεις περίπου 900 μόνιμων γιατρών στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, καθώς και οι συμβάσεις με 800 ιδιώτες γιατρούς μέσω ΕΟΠΥΥ. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και τις επόμενες ημέρες θα σταλούν στην Ανεξάρτητη Αρχ.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει εξαγγείλει την τοποθέτηση 1.500 ειδικευόμενων νοσηλευτών στα νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ, μαζί με την παράταση 4.000 εργαζομένων μέσω ΟΑΕΔ και 289 επικουρικών γιατρών, η συνολική ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας φτάνει τις 9.014 θέσεις.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ολοκληρώθηκε από το υπουργείο Υγείας η κατανομή 1.300 θέσεων λοιπού προσωπικού που θα στελεχώσουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας, ενώ είναι έτοιμη προς δημοσίευση η προκήρυξη για 50 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ.

Οι 1.300 θέσεις για τα νοσοκομεία θα προκηρυχθούν και θα αποσταλούν στο ΑΣΕΠ τις επόμενες ημέρες και θα αφορούν σε ποσοστό 45% θέσεις νοσηλευτών.

Οι υπόλοιπες θέσεις, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, θα αφορούν σε ειδικότητες όπως τραυματιοφορείς, προσωπικό ιατρικών εργαστηρίων, διοικητικό προσωπικό και άλλες. Τα νοσηλευτικά ιδρύματα έχουν μεγάλη έλλειψη και σε τραυματιοφορείς.

Οι θέσεις έχουν κατανεμηθεί ανάλογα με τις ανάγκες των νοσοκομείων.

Οι 50 θέσεις που προκηρύσσονται στο ΕΚΑΒ αφορούν στην κάλυψη 50 θέσεων πληρωμάτων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ Αθήνας.

Κτηματολόγιο: 1.000 προσλήψεις
Άμεσες ενέργειες για την πρόσληψη νέου προσωπικού στο Εθνικό Κτηματολόγιο προωθούν τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών. Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Περιβάλλοντος, «υπάρχει σοβαρή υποστελέχωση στο νομικό τμήμα του Οργανισμού, ως απόρροια της περιττής αλλαγής του νομικού καθεστώτος… κίνηση που είχε ως αποτέλεσμα να οδηγήσει στην απομάκρυνση από το Κτηματολόγιο δεκάδων καταρτισμένων νομικών επιστημόνων που η συμβολή τους στην ομαλή λειτουργία του Οργανισμού είναι καταλυτική»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:24