06/08/2020 16:03:33

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάιατ - Ζήτησαν εγγυήσεις στήριξης έναντι της Τουρκίας εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις βάσεις

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάιατ - Ζήτησαν εγγυήσεις στήριξης έναντι της Τουρκίας εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις βάσεις - Media
 
Συνάντηση με τον αμερικανό Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ είχε ο ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο προφανώς τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ενώ συζητήθηκε και η στάση του κόμματος απέναντι στο νομοσχέδιο για τις βάσεις εν όψει της επικείμενης ψήφισής του στη Βουλή.
 
Ειδικότερα, τον αμερικανό πρέσβη επισκέφθηκε στην πρεσβευτική κατοικία αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον τομεάρχη Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, τον τομεάρχη Οικονομίας Νίκο Παππά, και τον διπλωματικό σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα Βαγγέλη Καλπαδάκη. Η συνάντηση έγινε μετά από πρόσκληση του αμερικανού πρέσβη στο πλαίσιο ενημέρωσης για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν υπέρ της αναβάθμισης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, ωστόσο δεδομένης της στάσης των ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα απέναντι στην Τουρκία, ζήτησαν πρόσθετες εγγυήσεις στήριξης έναντι της τουρκικής προκλητικότητας και εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους χωρίς τις εγγυήσεις αυτές το κόμμα δεν μπορεί να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.
 
Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή στο πλαίσιο των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ανασταλεί η ψήφιση του νομοσχεδίου μέχρι να υπάρξουν έμπρακτες εγγυήσεις στήριξης στις ελληνικές θέσεις απέναντι στην Τουρκία.
 
Το νομοσχέδιο που ολοκληρώνει τη διαπραγμάτευση που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την αναβάθμιση της ελληνοαμερικανικής στρατιωτικής συνεργασίας με την αναβάθμιση της Σούδας και την λειτουργία τριών ακόμη βάσεων (Λάρισα, Μαγνησία, Αλεξανδρούπολη) αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Τρίτη.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.