30/09/2020 03:07:40

Νόμος είναι το δίκιο του πλούσιου αντιεξουσιαστή!

Νόμος είναι το δίκιο του πλούσιου αντιεξουσιαστή! - Media

 

Από την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στην Όλγα Τρέμη και τον Αντώνη Δελλατόλα στην εκπομπή [10] της ΕΡΤ, κρατάμε δυο λεπτομέρειες στις οποίες κυριολεκτικά κρύβεται ο διάβολος. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο, πρώτον, για ιδιαίτερη μεταχείριση από την δικαιοσύνη απέναντι σε παραβατικές συμπεριφορές διαφόρων «επαναστατημένων» γόνων γνωστών οικογενειών.  Όπως επίσης, μας  αποκάλυψε κάτι το πραγματικά εντυπωσιακό, όσο και ενδεικτικό  της θεωρίας του χάους: ότι πρόσφατα εξαρθρώθηκε μια συμμορία κακοποιών που ευθύνεται για πλήθος ληστειών και της οποίας μερικά μέλη έχουν συλληφθεί πάνω από 200 φορές σύμφωνα με τα αρχεία της Αστυνομίας! 

Ως προς την πρώτη του αναφορά, ο Υπουργός είπε ξεκάθαρα ότι συλλαμβάνονται μπαχαλάκηδες, γόνοι γνωστών και ισχυρών οικογενειών οι οποίοι στο τέλος εξαιρούνται από τον απολύτως επιβεβλημένο έλεγχο της δικαιοσύνης.  Οι νεαροί αυτοί βλαστοί οι οποίοι λύνουν τα ψυχολογικά τους προβλήματα στρεφόμενοι εναντίον του κοινωνικού συνόλου, συνήθως εντοπίζονται σε αυτές τις ομάδες που παρεμποδίζουν  τα πραγματικά παιδιά του λαού να κάνουν τα μαθήματά τους στο πανεπιστήμιο, που κλείνουν κατά βούληση για έξι μήνες τις Σχολές και  αναγκάζονται οι -φτωχοί- γονείς να πληρώνουν διπλά και τριπλά ενοίκια  και γενικά έξοδα, ενώ οι ίδιοι παρασιτούν από τις πλούσιες τσέπες των οικογενειών τους… Τα «κακομαθημένα παιδιά» της νέο-νομενκλατούρας πετούν μολότοφ,  «απαλλοτριώνουν» τράπεζες, προποτζίδικα, περίπτερα, σπάνε βιτρίνες, πυρπολούν κτήρια, καταλαμβάνουν ξένες περιουσίες, εκτοξεύουν τσιμεντόλιθους στα κεφάλια των αστυνομικών, προβαίνουν σε κάθε προβλεπόμενο και απρόβλεπτο ακτιβισμό με την βεβαιότητα  της ιδεολογικής τους υπεροχής,  την ασφάλεια της οικογενειακής προστασίας και την ακλόνητη πεποίθηση της ατιμωρησίας τους από τις αρχές. 

Ζήσαμε στο πρόσφατο παρελθόν, περιπτώσεις συλληφθέντων που απελευθερώθηκαν στην διάρκεια της προσαγωγής τους (πριν καν προσαχθούν στον εισαγγελέα!) με παρέμβαση του προέδρου της Βουλής και μάλιστα με την διαταγή της επιστροφής τους με ταξί και έξοδα της πολιτείας στο τόπο συλλήψεώς τους! Με άλλα λόγια, η Ελληνική Δημοκρατία, δια των ενεργειών του προέδρου της Βουλής, ζήτησε από τους αντιεξουσιαστές ή όπως αλλιώς αυτοαποκαλούνται, συγγνώμη για την ενόχληση…  Μόνο που δεν τους αποζημίωσε... 

Πρόκειται για τα κακομαθημένα τσογλάνια της πολιτικής και οικονομικής ελίτ, τα οποία αντί για κλάμπινγκ, αρέσκονται  στην επαναστατική γυμναστική στέλνοντας τον λογαριασμό στην κοινωνία. Είναι τα φροντισμένα αφρόντιστα καλόπαιδα της ελίτ που μεγάλωσαν τρώγοντας την φρουτόκρεμα της επανάστασης φορώντας τις αδιάβροχες πολυτελείς πάνες της εξέγερσης, που διαθέτουν πολιτική και δικαστική κάλυψη, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν και το εύσημο του κοινωνικού αγωνιστή, του αντισυμβατικού ακτιβιστή …και καμιά φορά -όταν σπάει ο διάολος το ποδάρι του- και του εθνικού ήρωα…  

Πάμε στο δεύτερο, που αφορά τον Ποινικό Κώδικα που καλύτερα θα ήταν να ονομάζεται κώδικας ατιμωρησίας. Εδώ, κυρίως μετά τον «προοδευτικό» νόμο Παρασκευόπουλου που λειτουργεί πάνω στην φιλοσοφία του «όταν δεν υπάρχει τιμωρία, δεν υπάρχει και έγκλημα» στην ουσία καταργείται ο ρόλος της Αστυνομίας. Πόσο θα μπορέσει να αντέξει στην επαγγελματική του καριέρα την πλήρη απαξίωση της αποστολής του, ένας κακοπληρωμένος αστυνομικός, που δεν προέρχεται από τις ελίτ,  ο οποίος δεν τυγχάνει της στοιχειώδους προστασίας των θεμελιωδών νόμων της πολιτείας;  Η μαρτυρία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την συμμορία των κακοποιών που τα περισσότερα μέλη της έχουν συλληφθεί 200 φορές και έχουν αφεθεί ελεύθερα άλλες τόσες, μας κάνει να διερωτόμαστε σοβαρά αν μπορούμε να κάνουμε λόγο για κράτος δικαίου και για στοιχειώδες αίσθημα  ασφάλειας των πολιτών.  

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.