search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:44
MENU CLOSE

Το κινητό σας φορτίζει αργά; Δείτε τι μπορεί να φταίει

16.01.2020 13:54
Το κινητό σας φορτίζει αργά; Δείτε τι μπορεί να φταίει - Media

 

Το κινητό σας φορτίζει σαν σαλιγκάρι;

Δεν μπορείτε με τίποτα να θυμηθείτε την εποχή που το κινητό σας δεν χρειαζόταν ολόκληρη νύχτα για να φορτίσει. Και δεν είναι μόνο ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο από ότι παλιότερα για να φορτίσει, αλλά και τα διαστήματα που μεσολαβούν από τη μία φόρτιση στην άλλη έχουν συρρικνωθεί επικίνδυνα. Με λίγα λόγια η μπαταρία σέρνεται και έχει έρθει η ώρα να τοποθετήσετε το smartphone σας κάτω από το μικροσκόπιο και να φτάσετε έτσι στη ρίζα του προβλήματος.

Δείτε παρακάτω ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι που το κινητό σας υποφέρει…

Κακής ποιότητας καλώδια

Οι φορτιστές, τα καλώδια, τα βύσματα και οι μετασχηματιστές ταλαιπωρούνται πολύ, ειδικά αν χρησιμοποιούνται από πολλά άτομα στο σπίτι. Ειδικά τα καλώδια των φορτιστών τσακίζουν, στραβώνουν, πατιούνται, ακουμπάνε πάνω σε ζεστές επιφάνειες, μπαίνουν σε ακατάλληλες πρίζες και ανεβάζουν θερμοκρασία. Δείτε λοιπόν αν το πρόβλημά σας λυθεί, απλά αλλάζοντας φορτιστή ή αντικαθιστώντας το ταλαιπωρημένο καλώδιό του.

Έχει πρόβλημα η θύρα

Η θύρα φόρτισης του κινητού μπορεί να παρουσιάσει πρόβλημα, λόγω της συχνής χρήσης. Είναι πιθανόν να έχει στραβώσει κάτι ή να υπάρχει κάποιο σκουπιδάκι που να εμποδίζει τη σωστή επαφή με το φορτιστή.

Παλιά μπαταρία

Αν η μπαταρία σας αργεί πολύ να φορτίσει, μπορεί να φταίει η παλαιότητά της. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου δεν διαρκούν για πάντα και είναι για συγκεκριμένο αριθμό χρήσεων, οπότε μπορεί να έχει έρθει η ώρα για την αντικατάστασή της.

Οι εφαρμογές στο παρασκήνιο

Ένας από τους λόγους που το κινητό ξεφορτίζεται πιο γρήγορα, μπορεί να είναι οι εφαρμογές που τρέχουν στο background. Τόσο τα iPhone όσο και τα Android έχουν εργαλεία στις ρυθμίσεις, που σας επιτρέπουν να δείτε ποιες εφαρμογές καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια και να τις αφαιρέσετε.

Χρησιμοποιείτε μια αδύναμη πηγή ενέργειας

Αν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας για να φορτίσετε το κινητό σας, τότε το τηλέφωνό σας θα φορτίζει πολύ αργά. Επίσης, το ίδιο μπορεί να συμβεί και αν χρησιμοποιείτε ασύρματη φόρτιση. Επομένως είναι πολύ καλύτερο και γρηγορότερο να φορτίζετε το κινητό σας από ηλεκτρική πρίζα.

Ο «εχθρός» είσαι εσύ και η λάθος χρήση του κινητού που κάνεις

Μήπως χρησιμοποιείτε το κινητό ακόμα κι όταν αυτό φορτίζει; Μήπως είσαστε με τις ώρες στο Facebook, ενώ ταυτόχρονα η μπαταρία σας προσπαθεί να φορτίσει; Τέτοιου είδους εφαρμογές εξαντλούν τη μπαταρία σας, οπότε δικαιολογημένα καθυστερεί να φορτίσει.

Αν ύστερα από όλα αυτά δεν έχετε καταφέρει να εντοπίσετε το πρόβλημα, τότε είναι προτιμότερο να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό για να το ελέγξει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:43