04/04/2020 15:10:25

Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ -Αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ -Αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων - Media

 

Στις 12:15 θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) υπό τον πρωθυπουργό, με θέμα τις Τακτικές Κρίσεις Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εξι μήνες μετά τις εκλογές η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφασίζει την ανανέωση ή όχι της θητείας των αρχηγών Γενικών Επιτελείων. Ερωτηματικό παραμένει το αν θα ανανεωθούν οι θητείες ή θα αποστρατευθούν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορία. Τη σχετική εισήγηση αναμένεται να κάνει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και τις αποφάσεις θα λάβουν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί που συμμετέχουν.

Να σημειωθεί ότι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης βρίσκεται τρία χρόνια σε αυτή τη θέση, ενώ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, βρίσκονται στη θέση τους ένα χρόνο

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.