24/02/2020 01:13:23

«Αμνησία» στον Περισσό: Όταν το ΚΚΕ ψήφιζε και εξέλεγε Πρόεδρο

«Αμνησία» στον Περισσό: Όταν το ΚΚΕ ψήφιζε και εξέλεγε Πρόεδρο    - Media

 

Η ανακοίνωση του το ΚΚΕ εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν θα ψηφίσει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε αυτήν αναφέρει ότι το «ΚΚΕ ποτέ δεν έχει επικεντρώσει -ούτε τώρα επικεντρώνει- στο πρόσωπο το οποίο κάθε φορά προτείνεται να εκλεγεί ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας τον κρίνουμε αποκλειστικά με βάση το ρόλο και τις αρμοδιότητες του θεσμού, που είναι αυτές του θεματοφύλακα της κυρίαρχης πολιτικής και της επικύρωσης των αντιλαϊκών κατευθύνσεων της εκάστοτε κυβέρνησης.

Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα, με την πρόταση του πρωθυπουργού για την υποψηφιότητα της κας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας» κατέληγε η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Αυτό που ξεχνάνε, όμως εκεί στον Περισσό, είναι ότι στο παρελθόν και είχαν ψηφίσει και είχαν εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως υπενθυμίζουν σήμερα Τα Νέα, το ΚΚΕ είχε ψηφίσει το 1985 τον Χρήστο Σαρτζετάκη, υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, και μάλιστα το εξέλεξε, αφού χωρίς τις ψήφους του ΚΚΕ ο Σαρτζετάκης δεν θα μπορούσε νε εκλεγεί Πρόεδρος.

Το 1990 είχε ξαναψηφίσει - ως ενιαίος Συνασπισμός με πρόεδρο τον Φλωράκη - τον καθηγητή Κωνσταντίνο Δεσποτόπουλο.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.