search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:31
MENU CLOSE

Πικάντικο ψάρι του «ήλιου» από την ιταλική κουζίνα

17.01.2020 11:46
sole-piccata.jpg

Υλικά

2 λεπτά φιλέτα ψάρι (γλώσσα, πανγκάσιος ή ότι άλλο θέλετε)

1 φλιτζάνι αλεύρι για το πασπάλισμα

Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας κάππαρη (προαιρετικά)

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

Χυμό από 2 λεμόνια

 

Εκτέλεση

Ανακατέψτε σε ένα ρηχό πιάτο το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι για να αλευρώσετε τα φιλέτα.

Εντωμεταξύ ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Βυθίστε τα φιλέτα στο αλεύρι να καλυφθούν καλά και από τις δύο μεριές και τινάξτε την περιττή ποσότητα.

Βάλτε τα στο ζεστό λάδι και τηγανίστε τα μέχρι να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές.

Προσθέστε το βούτυρο και μόλις λιώσει, βάλτε την κάππαρη, αν τελικά την χρησιμοποιήσετε, το κρασί και τον χυμό από τα λεμόνια.

Χαμηλώστε την ένταση της φωτιάς και ψήστε για 2 ακόμα λεπτά.

Με μια σπάτουλα μεταφέρετε τα φιλέτα στο πιάτο σερβιρίσματος αλλά αφήστε ακόμα λίγο στο τηγάνι τη σως, μέχρι να μειωθεί σε πυκνότητα και να δέσει.

Περιχύστε τα φιλέτα με τη σάλτσα και σερβίρετε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:30