11/07/2020 10:27:03

Πικάντικο ψάρι του «ήλιου» από την ιταλική κουζίνα

 Πικάντικο ψάρι του «ήλιου» από την ιταλική κουζίνα - Media

Υλικά

2 λεπτά φιλέτα ψάρι (γλώσσα, πανγκάσιος ή ότι άλλο θέλετε)

1 φλιτζάνι αλεύρι για το πασπάλισμα

Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας κάππαρη (προαιρετικά)

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

Χυμό από 2 λεμόνια

 

Εκτέλεση

Ανακατέψτε σε ένα ρηχό πιάτο το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι για να αλευρώσετε τα φιλέτα.

Εντωμεταξύ ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Βυθίστε τα φιλέτα στο αλεύρι να καλυφθούν καλά και από τις δύο μεριές και τινάξτε την περιττή ποσότητα.

Βάλτε τα στο ζεστό λάδι και τηγανίστε τα μέχρι να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές.

Προσθέστε το βούτυρο και μόλις λιώσει, βάλτε την κάππαρη, αν τελικά την χρησιμοποιήσετε, το κρασί και τον χυμό από τα λεμόνια.

Χαμηλώστε την ένταση της φωτιάς και ψήστε για 2 ακόμα λεπτά.

Με μια σπάτουλα μεταφέρετε τα φιλέτα στο πιάτο σερβιρίσματος αλλά αφήστε ακόμα λίγο στο τηγάνι τη σως, μέχρι να μειωθεί σε πυκνότητα και να δέσει.

Περιχύστε τα φιλέτα με τη σάλτσα και σερβίρετε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.