search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:15
MENU CLOSE

Σε ιστορικά υψηλά οι διεθνείς αγορές – Aδύναμη η ανοδική κίνηση στο Χ.Α.

19.01.2020 10:59
Σε ιστορικά υψηλά οι διεθνείς αγορές - Aδύναμη η ανοδική κίνηση στο Χ.Α. - Media

 

Με θετικά πρόσημα και αξιοσημείωτα κέρδη, ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση της Παρασκευής, οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, στο κλίμα αισιοδοξίας που έχει διαμορφώσει από τα μέσα της εβδομάδας η ολοκλήρωση της “πρώτης φάσης” της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ – Κίνας και παίρνοντας ώθηση από τα καλά στοιχεία ανάπτυξης στην Κίνα.

Ο δείκτης EuroStoxx 600 ενισχύθηκε 1%, κλείνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό και στις 424,56 μονάδες. Στην εβδομάδα ο εν λόγω δείκτης σημείωσε κέρδη 1,3%, συμπληρώνοντας πέντε ανοδικές εβδομάδες, στις τελευταίες έξι.

Ο δείκτης EuroStoxx 50 έκλεισε την Παρασκευή με κέρδη 0,90%, στις 3.808,26 μονάδες.

“Δεν υπάρχει αρκετή πρόοδος ώστε να μπορεί να μπει στην τελική ευθεία ο επόμενος προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2021 – 2027”, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μετά τις συνομιλίες του στη Βιέννη με τον ομοσπονδιακό καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος προέβλεψε ότι θα υπάρξει μία μακρά διαπραγματευτική διαδικασία.

Διαβάστε περισσότερα στο economy365.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:14