26/02/2020 01:12:46

Λιβύη: Έπεσαν τα πρώτα πυρά στην «εκεχειρία» - Ο Χάφταρ στέλνει στο μέτωπο άλλους 13.000 εθελοντές! (Photo/Video)

Λιβύη: Έπεσαν τα πρώτα πυρά στην «εκεχειρία» - Ο Χάφταρ στέλνει στο μέτωπο άλλους 13.000 εθελοντές! (Photo/Video) - Media

 

Μπορεί χθες Κυριακή στην περίφημη Διάσκεψη του Βερολίνου οι αντιμαχόμενερς πλευρές να σύρθηκαν από τα μεγάλη κράτη σε συμφωνία εκεχειρίας η οποία περιλαμβάνει κατάπαυση του πυρός, επιβολή του εμπάργκο στην εισαγωγή όπλων και στην στρατιωτική στήριξη των αντίπαλων πλευρών και περαιτέρω πολιτική διαδικασία, αλλά στην ίδια τη Λιβύη άλλα πράγματα συμβαίνουν.

Σήμερα το μεσημέρι σύμφωνα με καταγγελία του στρατού του Χάφταρ, LNA, ένοπλοι του αντίπαλου στρατού που υπακούει στις διαταγές του αναγνωρισμένου από τη Δύση, Φάγεζ αλ Σάρατζ, άνοιξαν πυρ εναντίον δυνάμεών του, στην περιοχή Ain-Zara, κοντά στην Τρίπολη.

 

Aπό την άλλη, ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) ανακοίνωσε με απανωτά tweet του ότι ετοιμάζει να ρίξει στα πεδία των μαχών άλλους 13.000 ετοιμόμαχους εθελεντές, τους οποίους ήδη εκπαιδεύει. 

Πρόκειται για 9.000 εθελοντές από την Κυρηναϊκή οι οποίοι θα ολοκληρώσουν τις επόμενες ημέρες την εκπαίδευσή τους και θα μετακινηθούν προς την Τρίπολη. Ενώ άλλοι 4.000 εθελεντές από την πόλη Ταρούνα ήδη ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα εκπαίδευσής τους και θα μετακινηθούν στις πρώτες γραμμές του μετώπου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο LNA. 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.