search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:28
MENU CLOSE

Σε «σκληρή» γραμμή» ο Μητροπολίτης Σιατίστης: Πρώτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα οι εκτρώσεις (Video)

21.01.2020 09:15
Μητροπολίτης Ιερόθεος: Δεν δίνω συνωμοσιολογικές ερμηνείες στα εμβόλια - Θα κάνω το εμβόλιο για τον κορωνοϊό  - Media

 

Απόλυτα ευθυγραμμισμένος με την «σκληρή» και κατά πολλούς «μεσαιωνική» γραμμή της εκκλησίας για το θέμα των αμβλώσεων εμφανίστηκε ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Αθανάσιος.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση για τον Άγιο Ευγένιο στη Σιάτιστα ο μητροπολίτης όχι μόνο εμφανίστηκε λάβρος αλλά τις «βάφτισε» και ως πρώτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα.

«Φέρνουμε στον κόσμο παιδιά, αλλά τα σκοτώνουμε. Κι οι εκτρώσεις, δυστυχώς, είναι η πρώτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα», είπε ο ιεράρχης,

«Αν και πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι παιδί που δεν έχει γεννηθεί δεν είναι παιδί, άρα οι εκτρώσεις δεν σκοτώνουν ανθρώπους. Aπλά βγάζουμε εκτός μάχης γονιμοποιημένα κύτταρα. Έτσι λένε τα παιδιά μας, γονιμοποιημένα κύτταρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης, προσθέτοντας: «Τώρα πως αυτά τα γονιμοποιημένα κύτταρα, έχουν τόσο μέγεθος και χρησιμοποιούνται από τις βιομηχανίες καλλυντικών, δεν το καταλαβαίνω». Δυστυχώς, ενώ άλλοι άνθρωποι τιμούν τη γέννηση των παιδιών, που είναι δημιουργία, συνδημιουργία ανθρώπου και Θεού, εμείς στην Ελλάδα όχι μόνο δεν την τιμούμε αλλά την καταδικάζουμε», συμπλήρωσε ο ιεράρχης.

Η εν λόγω ομιλία έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά τις έντονες αντιδράσεις που ξέσπασαν με αφορμή την διαφημιστική καμπάνια κατά των αμβλώσεων στο Μετρό της Αθήνας, η οποία και τελικώς αποσύρθηκε.

 Όπως είχε αποκαλυφθεί και τότε, πίσω από την «σκοτεινή» καμπάνια υπήρχε εκκλησιαστικός «δάχτυλος», καθώς στο κίνημα, όπως αυτοαποκαλείται, «Αφήστε με να ζήσω!», συμμετέχουν, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο επίσημο site του «19 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:23