search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:51
MENU CLOSE

Ραγδαίες εξελίξεις: Ποινική δίωξη στους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που ήταν παρόντες στον ξυλοδαρμό του 11χρονου

27.01.2020 13:27
Ραγδαίες εξελίξεις: Ποινική δίωξη στους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που ήταν παρόντες στον ξυλοδαρμό του 11χρονου - Media
 
Ποινική δίωξη για το αδίκημα της υπόθαλψης ασκήθηκε στους τρεις αστυνομικούς, που εμπλέκονται στην υπόθεση βιαιοπραγίας σε βάρος του 11χρόνου αγοριού στο Μενίδι.
 
Σύμφωνα με το enikos.gr, μετά τη δίωξη παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.
 
Στο μεταξύ, ο τέταρτος αστυνομικός, που φέρεται να έχει χτυπήσει τον 11χρονο εμφανίστηκε -σύμφωνα με πληροφορίες- ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Αθήνας.
 
Καθώς έχει παρέλθει ο χρόνος για την αυτόφωρη διαδικασία, διατάχθηκε περαιτέρω έρευνα για αυτόν με ερευνώμενο αδίκημα αυτό της σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.
 
Εμφανίστηκε ο δράστης
Εν τω μεταξύ, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, συνοδεία του δικηγόρου του, παρουσιάστηκε το πρωί της Δευτέρας ο αστυνομικός ο οποίος έχει καταγραφεί σε βίντεο να χαστουκίζει 11χρονο αγόρι, στο Μενίδι, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.
 
Πρόκειται για τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ο οποίος παρέμενε άφαντος, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συναδέλφους του, που είχαν συλληφθεί εξαρχής.
 
Σημειώνεται πως με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, όλοι οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο τίθενται σε διαθεσιμότητα, ενώ θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
 
Το βίντεο έκανε τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας σάλο. Άμεση ήταν και η αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος έγραψε στο Twitter πως «όποιος χτυπά αναίτια, δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:51