search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:21
MENU CLOSE

Για τις συνθήκες μεταφοράς του Mr Bitcoin ζητεί να λάβει γνώση η συνήγορός του Ζωή Κωνσταντοπούλου

27.01.2020 17:54
Για τις συνθήκες μεταφοράς του Mr Bitcoin ζητεί να λάβει γνώση η συνήγορός του Ζωή Κωνσταντοπούλου - Media

 

Αίτηση στον εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης κατέθεσε η δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είναι συνήγορος του Αλεξάντερ Βίνικ -γνωστού ως Mr. Bitcoin, με την οποία ζητεί «να λάβει γνώση και αντίγραφα όλων των εγγράφων, δυνάμει των οποίων παραγγέλθηκε και εκτελέσθηκε η μεταφορά του κ. Βίνικ στη Γαλλία με συγκεκριμένη αναφορά στις ημερομηνίες και ώρες σύνταξης και αποστολής κάθε εγγράφου».

Στην αίτησή της υποστηρίζει ότι ο εντολέας της μεταφέρθηκε στη Γαλλία χωρίς προηγούμενη ενημέρωσή του και χωρίς να του δοθεί δικαίωμα επικοινωνίας με τους συνηγόρους του. Η κα. Κωνσταντοπούλου λόγο για «παραβιάσεις των δικαιωμάτων, σχετικά με τις συνθήκες μεταφοράς του στη Γαλλία», και προαναγγέλλει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε την αίτηση του 41 ετών Ρώσου ο οποίος ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα, με την οποία διατάχθηκε η έκδοσή του στη Γαλλία, εν συνεχεία στις ΗΠΑ και τέλος στη Ρωσία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:21