search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:45
MENU CLOSE

Χ.Α.: Αδυναμία κίνησης προς υψηλότερα επίπεδα

06.02.2020 11:33
Χ.Α.: Αδυναμία κίνησης προς υψηλότερα επίπεδα - Media

 

Με θετικά πρόσημα και μικρά κέρδη κινούνται οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές, με την ψυχολογία να ενθαρρύνεται από τα σημαντικά χθεσινοβραδινά κέρδη στην Wall Street και σήμερα το πρωί στην Ασία και τους επενδυτές να παρακολουθούν τις οικονομικές ειδήσεις που δημοσιεύονται, αλλά και τα εταιρικά κέρδη, καθώς δείχνουν να υποχωρούν οι ανησυχίες για την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού.

Τους δασμούς που είχαν επιβληθεί ως αντίποινα σε αμερικανικά προϊόντα μειώνει το Πεκίνο. Οι δασμοί θα μειωθούν στο 5%, από 10% προηγουμένως και στο 2,5%, από 5%, σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Οικονομικών. Οι περικοπές αφορούν εισαγωγές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αξίας 75 δισ. δολαρίων.

“Επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, αναμένεται να προκαλέσει το τρέχον τρίμηνο η επιδημία ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός στην Κίνα”, προειδοποίησε σε σημείωμά του ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings.

Αρνητικά κινήθηκαν οι εργοστασιακές παραγγελίες της Γερμανίας στα τέλη της περασμένης χρονιάς. Οι παραγγελίες για “made in Germany” προϊόντα υποχώρησαν κατά 2,1%, σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Φεβρουάριο και ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 0,6% άνοδο. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα υποχώρησαν κατά 8,7%, με την πτώση να είναι η πιο μεγάλη από το 2009.

“Η Βρετανία σχεδιάζει να αναπτύξει ένα νέο πρόγραμμα δασμών που θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2021 και θα αφορά προϊόντα από χώρες σε όλο τον κόσμο, με τις οποίες δεν θα υπάρχουν άλλες εμπορικές συμφωνίες”, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Ερχόμενοι στο Χ.Α. και ελάχιστα πριν συμπληρωθούν οι πρώτες τρεις ώρες συνεδρίασης, παρά το ήπια ανοδικό ξεκίνημα, ο γενικός δείκτης έχει απωλέσει το σύνολο των αρχικών κερδών και έχει γυρίσει σε οριακές απώλειες, δοκιμάζοντας τιμές χαμηλότερα των 920 μονάδων, ενώ στα γνωστά επίπεδα των τελευταίων ημερών κινείται ο τζίρος.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 926,88 (+0,64%) και 917,04 μονάδων (-0,43%), ενώ ο τζίρος πλησιάζει τα 24 εκατ., από τα οποία τα 2,6 εκατ. αφορούν “πακέτα”.

Από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με αξιοσημείωτα κέρδη κινούνται οι Alpha Bank (+1,71%), Viohalco (+1,08%) και Μυτιληναίος (+1,27%) και με αξιοπρόσεκτες απώλειες οι Εθνική (-1,39%), Πειραιώς (-2,52%), ΔΕΗ (-1,31%), Eurobank (-1,09%), ΕΥΔΑΠ (-1,19%) και Σαράντης (-1,77%).

Εν τω μεταξύ, άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης από την Alpha Bank.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές που έχουν ήδη υποβληθεί είναι άνω των 5,5 δισ. ευρώ, με το επιτόκιο να υποχωρεί στο 4,25%.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, έπαυσε η διαπραγμάτευση του δικαιώματος της Άβαξ, συμμετοχής στην πρόσφατη ΑΜΚ με καταβολή μετρητών. Ημερομηνία λήξης άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίστηκε η 10/2/2020.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, θα είναι ιδιαίτερα αρνητική ένδειξη το κλείσιμο του γενικού δείκτη με αρνητικό πρόσημο, ιδιαίτερα αν διατηρηθεί ο θετικός βηματισμός στις διεθνείς αγορές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:40