search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:00
MENU CLOSE

Γεννηματά: Κρίσιμο το 2020 για τα εθνικά μας θέματα – «Εγρήγορση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα»

09.02.2020 20:37
Γεννηματά: Κρίσιμο το 2020 για τα εθνικά μας θέματα - «Εγρήγορση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα» - Media

 

«Το 2020 είναι μια χρονιά κρίσιμη για τα εθνικά μας θέματα. Η πολιτική του κ. Ερντογάν απειλεί ευθέως την σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή μας. Από τις απειλές ο κ. Ερντογάν έχει περάσει σε επιθετικές πράξεις. Είναι φανερό ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει υποτιμήσει την τουρκική απειλή. Επιχειρεί να το υποβαθμίσει, ενώ είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για τη χώρα. Επιβάλλεται εθνική εγρήγορση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα»

Αυτά τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ξεκινώντας απόψε την ομιλία της στον Πύργο, κατά την διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε η νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος, στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου.

Όπως πρόσθεσε η Φώφη Γεννηματά, «μόνο μια καλά προετοιμασμένη συνάντηση πολιτικών αρχηγών μπορεί να χαράξει τη δική μας εθνική γραμμή, μόνο όταν υπάρχει ένα αρραγές εθνικό μέτωπο, μπορεί η Ελλάδα να εκπέμπει αποφασιστικότητα και πυγμή, να διεκδικεί τη στήριξη των συμμάχων της και να μεταδίδει ενότητα και αυτοπεποίθηση στον λαό».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «είναι καταστροφικό να μας θεωρούν σύμμαχοι και εταίροι προβλέψιμα δεδομένους», συμπληρώνοντας ότι «αυτό συμβαίνει όλα τα τελευταία χρόνια από το 2015 και έπειτα, με ολέθρια αποτελέσματα για τα εθνικά μας θέματα και την εξωτερική μας πολιτική».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο προσφυγικό ζήτημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη έχει επιλέξει να βαδίσει ακριβώς στα χνάρια που άφησε πίσω του ο κ. Τσίπρας».

Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν έχει κανένα σχέδιο για τη διαχείριση των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών» και συνέχισε: «Στη θεωρία τόσους μήνες παρουσιάζει σχέδια και ασκήσεις επί χάρτου, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Η κατάσταση επιδεινώνεται με ορατό τον κίνδυνο να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Θα επαναλάβω ότι το ζήτημα είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό. Και μόνο ως τέτοιο μπορεί να αντιμετωπισθεί. Την ώρα που χρειάζεται να αυξήσουμε με κάθε τρόπο την πίεση προς την Ευρώπη ακόμα και με βέτο σε κρίσιμες αποφάσεις, η κυβέρνηση μοιρολατρικά, όπως ακριβώς και η προηγούμενη, δεν διεκδικεί, δεν αναλαμβάνει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και μετατρέπει ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα σε εθνική τραγωδία».

Μιλώντας για τα θέματα της οικονομίας, η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε πως «είναι φανερό ότι το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας στηρίζεται σε μία ‘γαλάζια’ λιτότητα, ενώ όλες οι δεσμεύσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης είναι εδώ, παραμένουν ζωντανές και ισχυρές».

Επίσης παρατήρησε ότι «τα υπερπλεονάσματα, συνεχίζονται και το υπερταμείο της υποτέλειας παραμένει στα χέρια των δανειστών για πολλά χρόνια ακόμα χωρίς να έχουμε εμείς τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε αυτό τον πλούτο για να ενισχύσουμε και την ανάπτυξη και το ασφαλιστικό μας για να εξασφαλίσουμε τις νέες γενιές».

Όσον αφορά στην κοινωνική πολιτική, είπε ότι «υπάρχουν προσωρινά επιδόματα αντί για κοινωνικό κράτος, για αυτό εμείς προτείνουμε και καταθέσαμε πρόταση νόμου, να δοθεί κανονική 13η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους».

Ακόμη, ανέφερε ότι «είναι απροστάτευτη η πρώτη κατοικία, αφού τον Απρίλιο τελειώνει η προστασία που είχε ξεκινήσει με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια και ξεκινούν οι πλειστηριασμοί». Παράλληλα, τόνισε ότι «το Κίνημα Αλλαγής επαναφέρει στη Βουλή με πρόταση νόμου τις ρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για να μην χάσουν οι άνθρωποι που έχουν πραγματική αδυναμία τα σπίτια τους».

Στην συνέχεια, σημείωσε ότι «το ΕΣΠΑ λιμνάζει, οι μικρομεσαίοι βλέπουν το τζίρο τους να μικραίνει σε αντίθεση με τις μεγάλες επιχειρήσεις, που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της αγοράς αυξάνουν τα κέρδη τους γιατί ακριβώς αυτός είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης».

Μιλώντας για τους αγρότες, είπε ότι «παραμένουν εγκαταλελειμμένοι στην τύχη τους, αφού τις επόμενες ημέρες είναι προ των πυλών η νέα ΚΑΠ και δεν υπάρχει κανένα σχέδιο διαπραγμάτευσης από την ελληνική πλευρά, ενώ είναι φανερό ότι πηγαίνουν για απώλεια κοινοτικών πόρων στον τομέα αυτό».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε αυτό το σημείο, «η Κυβέρνηση των μεταρρυθμίσεων αποδείχθηκε Κυβέρνηση των διευθετήσεων» και πρόσθεσε: «Το είδαμε και στο μπάχαλο που δημιούργησε στο ποδόσφαιρο. Αδυνατεί να επιβάλλει το νόμο στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η εξυγίανση του χώρου απαιτεί τομές και όχι νταραβέρια κ. Μητσοτάκη».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας της, η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «έχουμε τη διεύρυνση του “απ’ όλα έχει ο μπαξές” του κ. Τσίπρα» και συνέχισε: «Μα πιστεύει στ’ αλήθεια κανείς, ότι ο κ. Τσίπρας κόπτεται για προοδευτικές συμμαχίες και συνεργασίες; Είναι ο ίδιος και η πολιτικά ετερόκλητη συμμαχία του που προσπάθησε να εξαγνίσει την κυβέρνηση Καραμανλή για τη μαύρη τρύπα του χρέους και του ελλείμματος που οδήγησε στην κρίση και συνεργάστηκε με το παραδικαστικό κύκλωμα της δεξιάς. Ήταν δική του επιλογή να συγκυβερνήσει με ένα ακροδεξιό μόρφωμα που τελικά αφομοίωσε στους κόλπους του. Ήταν δική του απόφαση να εφαρμόσει σκληρές συντηρητικές πολιτικές, με το πιο σκληρό μνημόνιο που υπέγραψε το 2015».

«Το αποτέλεσμα», τόνισε η Φώφη Γεννηματά, «ήταν να ανοίξει διάπλατα το δρόμο στην επάνοδο της Δεξιάς, την οποία υποτίθεται τώρα κόπτεται να αναχαιτίσει αναζητώντας συμμάχους και σήμερα αδυνατεί να ασκήσει αντιπολίτευση στη Βουλή, γιατί δεν έχει αφήγημα».

Ακόμη είπε ότι «ήταν καθαρά δική του επιλογή να μαζέψει αποστάτες από τα αζήτητα της κεντροαριστεράς, μια τακτική που συνεχίζει και μετά τις εκλογές, ενώ με την στάση του και την πολιτική του, στην πράξη, έχει αναιρέσει τα μεγάλα λόγια περί αναζήτησης προοδευτικών συνεργασιών».

Η Φώφη Γεννηματά έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ομιλία της για το έργο του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου, θυμίζοντας ότι «τον Ιούλιο του 2016 επισκέφθηκα το εγκαταλελειμμένο έργο και κατήγγειλα την ακύρωση της δημοπράτησης του και την κατάτμηση σε 8 εργολαβίες».

«Δυστυχώς» συνέχισε «το έργο παρά τις προεκλογικές φιέστες για επανέναρξη εργασιών παραμένει εγκαταλελειμμένο, για είναι αυτό απολύτως υποκριτική η στάση του κ. Τσίπρα που εκφράζει τους φόβους του για την υλοποίηση του, αφού έχει την κύρια ευθύνη για την ακύρωση της δημοπράτησης το 2015».

Αναφερόμενη στο ΚΙΝΑΛ είπε ότι «κάποιοι νόμιζαν ότι ήμασταν πριν από την διάλυση, αλλά όμως έχουμε ρυθμιστικό ρόλο και ο στόχος μας είναι να γίνουμε και πάλι πρωταγωνιστές με νέες ιδέες και με εμπειρία», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «το μήνυμά μας σήμερα από την Ηλεία είναι πολιτική αντεπίθεση με αυτοπεποίθηση».

Ακόμη, είπε ότι «προσπαθούν συνεχώς να μας αποκλείουν και να διαστρεβλώνουν το λόγο μας και τη φωνή μας» και πρόσθεσε: «Είμαστε διαρκώς στο στόχαστρο της προπαγάνδας. Έφυγαν τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ και ήρθαν οι παπαγάλοι της ΝΔ. Αυτό βέβαια δείχνει ότι ανησυχούν και μας υπολογίζουν».

Το 2020, συνέχισε η Φώφη Γεννηματά, «είναι η χρονιά της μεγάλης αντεπίθεσης, ένα πραγματικό ξεκίνημα αλλαγής» και συμπλήρωσε: «Στις εξετάσεις στα μάτια των προοδευτικών πολιτών, στόχος μας είναι να πάρουμε 20 στην καρδιά των ελλήνων πολιτών, να πείσουμε ότι υπάρχει η ξεκάθαρη εναλλακτική πρόταση της πραγματικής κυβερνώσας αριστεράς και μπορούμε να την κάνουμε πραγματικότητα με το Κίνημα Αλλαγής».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα παραμείνει και αύριο στον Πύργο, όπου θα παραστεί στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου, Αγίου Χαραλάμπους, ενώ στην συνέχεια θα επισκεφθεί το δημαρχείο, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλο.

Η παρουσία της Φώφης Γεννηματά στην Ηλεία θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη αύριο το μεσημέρι στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο, Γιάννη Λέντζα.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:57