01/04/2020 12:38:25

Μητροπολιτικό Κολέγιο: Ζητά να ελέγχονται με σκληρούς όρους τα κολέγια

Μητροπολιτικό Κολέγιο: Ζητά να ελέγχονται με σκληρούς όρους τα κολέγια - Media

 

«Να ελέγξετε με σκληρούς όρους τα Κολέγια» καλεί το υπουργείο Παιδείας ο Ντίνος Ροδόπουλος. Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του ΔΣ του Μητροπολιτικού Kολεγίου, ο οποίος μετρά περίπου 30 χρόνια στον χώρο της εκπαίδευσης, εστιάζει στην πρότασή του να αξιολογηθούν τα Κολέγια από την νέα Αρχή, από την οποία θα αξιολογηθούν και τα πανεπιστήμια -την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση λειτουργίας Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, με βάση το άρθρο 16 του Συντάγματος, ο κ. Ροδόπουλος επισήμανε οτι το Σύνταγμα δεν αλλάζει. Η Παιδεία είναι δημόσιο αγαθό, αλλά το ζήτημα που τίθεται είναι να “ξεκαθαρίσει ο χώρος”, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Το θέμα απασχόλησε τη δημοσιότητα για τη νομοθετική αναγνώριση των πτυχίων παιδαγωγικών από κολέγια, καθώς έχουν δικαίωμα συμμετοχής, για πρόσληψη ή διορισμό ως εκπαιδευτικοί, μέσω ΑΣΕΠ, οι κάτοχοι τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αναγνωρισμένων πανεπιστημίων του εξωτερικού, ανεξάρτητα από τον τόπο φοίτησης, όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

Ο κ. Ροδόπουλος επαναλαμβάνει την πρότασή του προς το υπουργείο Παιδείας για την αξιολόγηση των κολεγίων και την αναγνώρισή τους, προκειμένου να υπάρξει αναβάθμιση και να δοθούν κίνητρα για την βελτίωσή τους.

Στην χώρα, όπως λέει, λειτουργούν περίπου 30 κολέγια με άδεια ίδρυσης από το υπουργείο Παιδείας. «Πρέπει να υπάρξει αξιολόγηση του έργου τους και της λειτουργίας τους και από το ελληνικό κράτος και όχι μόνο από τα ξένα πανεπιστήμια με τα οποία συνεργαζόμαστε. Ελεγχόμαστε από τους Βρετανούς δύο φορές τον χρόνο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το το ποια κριτήρια πρέπει να ελέγχουν οι γονείς πριν από την εγγραφή σε οποιοδήποτε Κολέγιο, ο πρόεδρος του Κολεγίου επισημαίνει οτι πρέπει να είναι ο έλεγχος των εγκαταστάσεων, αλλά και του προσωπικού.

Στη συνέντευξη παρέστησαν ο σύμβουλος Διοίκησης του Μητροπολιτικού Κολεγίου, Ρωμανός Ροδόπουλος και ο πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Κολεγίου, καθηγητής Ντίνος Αρκουμάνης.

Όσον αφορά στην συνολική επένδυση, τονίστηκε ότι είναι της τάξης των 50 εκατ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.