search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:22
MENU CLOSE

Τσαβούσογλου: Η μειονότητα στη Δυτική Θράκη ήταν και θα παραμείνει τουρκική

18.02.2020 09:22
Τσαβούσογλου: Η μειονότητα στη Δυτική Θράκη ήταν και θα παραμείνει τουρκική - Media

 

Η μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι «τουρκική και τουρκική θα παραμείνει», σχολίασε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιτιθέμενος παράλληλα στον Προκόπη Παυλόπουλο που είχε προσφάτως αναφερθεί σε «ελληνική μουσουλμανική μειονότητα».

Στο μήνυμά του στο twitter, ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος μιας χώρας που λέγεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας αποκάλεσε ξανά τη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα ως ελληνική μουσουλμανική μειονότητα».

«Παρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ό,τι κι αν λέτε η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι τουρκική εδώ και αιώνες και τουρκική θα παραμείνει», αναφέρει το tweet.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στις 18 Ιανουαρίου κατά την επίσκεψη του στον Έβρο μεταξύ άλλων, είχε αναφέρει: «Θα ήθελα, από εδώ, την Ελληνική Θράκη, και από αυτόν τον Τόπο δημιουργίας και ενότητας, όπως και ειρηνικής -θα έλεγα υποδειγματικής- συνύπαρξης Ελλήνων Χριστιανών και Ελλήνων Μουσουλμάνων υπό όρους ισότητας και ισονομίας, όπως άλλωστε επιβάλλεται σε κάθε Δυτική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, να υπογραμμίσω ότι για να συνεχίσουμε εμείς, οι Έλληνες, μια παράδοση επιτευγμάτων εφάμιλλων ή ακόμη πιο σπουδαίων από εκείνα των Προγόνων σας και Προγόνων μας, οφείλουμε ν’ αντιμετωπίζουμε με αποφασιστικότητα τις προκλήσεις και τους κινδύνους, ιδίως δε να υπερασπιζόμαστε τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια υπό όρους αρραγούς ενότητας. Κατ’ εξοχήν δε αυτά που αφορούν τις σχέσεις μας με την Τουρκία».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30