05/08/2020 22:41:18

Δικηγόρος οικογένειας βρέφους: «Να ζητήσει συγγνώμη ο ιατροδικαστής - Θα τον κυνηγήσουμε μέχρι τέλους» (Video)

Δικηγόρος οικογένειας βρέφους: «Να ζητήσει συγγνώμη ο ιατροδικαστής - Θα τον κυνηγήσουμε μέχρι τέλους» (Video) - Media

 

Στις αρχικές δηλώσεις του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη που οδήγησαν σε όργιο παραπληροφόρησης όσον αφορά στο βρέφος των Σύρων προσφύγων, το οποίο όπως κατέδειξε το επίσημο πόρισμα τελικά δεν είχε υποστεί κανενός είδος κακοποίηση, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, που «άδειασε» εκ νέου τον συνάδελφό του.

«Βεβιασμένη εντελώς ενέργεια»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Λέων τόνισε συγκεκριμένα: «Η επιστήμη έχει κανόνες, όταν τηρούνται, προφανώς αποφεύγονται τέτοιου είδους λάθη και γενικότερα λάθη».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, έγινε μία βεβιασμένη εντελώς ενέργεια, οι συνάδελφοι βγήκαν και ανακοίνωσαν ένα αποτέλεσμα που ακόμα και στους ίδιους φαινόταν πως ήταν μη ολοκληρωμένο και δυστυχώς, απ' ο,τι φάνηκε, ήταν και λανθασμένο» πρόσθεσε. «Φάνηκε στη συγκεκριμένη υπόθεση το έντονο κοινωνικό αποτύπωμα που έχει η επιστήμη μας, γι’ αυτό πρέπει αν είμαστε διπλά και τριπλά βέβαιοι πριν κάνουμε την παραμικρή δήλωση ειδικά στα μέσα ενημέρωσης».

Όπως ανέφερε ο κ. Λέων, το δημόσιο λάθος του ιατροδικαστή χάρη και στην Αστυνομία διορθώθηκε έγκαιρα, όμως είχε δημοσιοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό που είχε αντίκτυπο.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας αναφέρθηκε και στον πατέρα του 11 μηνών βρέφους, ο οποίος, όπως είπε «έδειξε μια φοβερή σύνεση και σκέψη, κάτι που δεν επιδείξαμε εμείς, και είπε πως καταλαβαίνει το λάθος».

«Θα τον κυνηγήσω μέχρι τέλους»

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της οικογένειας και πρόεδρος του Συνδέσμου Σύρων που διαμένουν στην Ελλάδα μίλησε στο OPEN και απάιτησε να ζητήσει συγγνώμη ο ιατροδικαστής.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι δοκιμασία πέρασαν οι άνθρωποι αυτοί» είπε ο δικηγόρος των γονέων του νεκρού βρέφους, Αναούρ Μπάκρι. «Φτάσαμε στη δικαίωση ύστερα από τόσες ημέρες. Με τον δικό μας ιατροδικαστή, με τη συμβολή της Αστυνομίας, που έψαξε να βρει την αλήθεια και δικαιωθήκαμε πανηγυρικά. Έκανα τα παράπονά μου για τις ατυχείς δηλώσεις των ιατροδικαστών. Ενώ τον συγχώρεσε ο συμπατριώτης μου, εγώ θα τον κυνηγήσω μέχρι τέλους. Θα πρέπει να πληρώσει για όλη αυτή την ταλαιπωρία. Να ζητήσει ο Μπουζιάνης δημόσια συγγνώμη και θα τελειώσει εκεί η ιστορία.

«Ηταν μεγάλο χτύπημα για εμάς. Αν είναι δυνατόν έλεγα. Είναι δυνατόν 10 μηνών το κοριτσάκι μου να έλεγαν ότι το βίασα; Δεν πίστευα στα αυτιά και στα μάτια μου» τόνισε μιλώντας ο πατέρας του άτυχου βρέφους στο Open TV, ενώ για τη σύζυγό του, η οποία εγκυμονεί επεσήμανε: «Πληγώθηκε και ψυχικά ήταν ράκος η γυναίκα μου. Ήταν σίγουρη πάντως ότι δεν υπήρχε κανένα ίχνος αλήθειας».

Η οικογένεια έχει περάσει από τη Μόρια όπου έφτασαν μέσω Τούρκων δουλεμπόρων από τα παράλια της Τουρκίας, έδωσαν 800€ το κεφάλι στους διακινητές κι επιθυμούν να πάνε στη Γερμανία και να στήσουν εκεί ξανά τη ζωή τους.

Τέλος, για το πώς έφτασε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να λάμψει η αλήθεια είπε: «Η ελληνική αστυνομία ήταν αυτή που μας πίστεψε πρώτη. Προς τιμήν της ήταν αυτή που δεν πίστεψε εξαρχής το σενάριο κι έσπευσε να ψάξει την ιστορία, που θα μπορούσε απλά να πάρει το πόρισμα και να στείλει τη δικογραφία στον εισαγγελέα και την υπόθεση στο συρτάρι».

«Φάνηκε η αλήθεια»

Μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1, ο πατέρας του βρέφους τόνισε πως «φάνηκε η αλήθεια ξεκάθαρα και με τη βοήθεια του ιατροδικαστή και με τη βοήθεια του τεχνικού συμβούλου, ευχαριστώ και συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ και τον διευθυντή της Υπηρεσίας που κυνήγησε το θέμα, έψαξε την αλήθεια και έβγαλε το πόρισμα».

Ο δικηγόρος της οικογένειας προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου Σύρων στην Ελλάδα: «Ξεκάθαρα θα το κάνω, ο συμπατριώτης μου τους συγχώρεσε, πρωτύτερα έκανε κάτι δηλώσεις και ανέφερε ότι δικαιώθηκε αλλά εμείς, ο σύνδεσμος των Σύρων στην Ελλάδα θα το κάνουμε για να δώσουμε μάθημα ότι πρέπει να σκέφτονται πριν μας χαρακτηρίσουν βιαστές των παιδιών μας».

«Μήνυση, φουλ επίθεση εναντίον αυτής της σατανικής ιατροδικαστικής υπηρεσίας, κατευθείαν. Δεν ξέρω πόσες κατηγορίες θα βάλουμε. Να ξέρουν πως δεν θα μείνουμε ήσυχοι μέχρι να τους ξεριζώσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.