07/04/2020 20:58:49

Διαδήλωση προς τον καταυλισμό του Ελαιώνα - «Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, να κλείσουν τα Hot Spot»

Διαδήλωση προς τον καταυλισμό του Ελαιώνα - «Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, να κλείσουν τα Hot Spot» - Media

 

Διαδήλωση προς τον καταυλισμό προσφύγων του Ελαιώνα πραγματοποιούν συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, με βασικό αίτημα να κλείσουν όλα τα Hot Spot, να μην δημιουργηθούν νέες κλειστές δομές και να δοθούν νομιμοποιητικά έγγραφα σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται και σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ διαδήλωση με το ίδιο πλαίσιο προγραμματίζεται για την Κυριακή και στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, κινητοποίηση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες διοργανώνεται το μεσημέρι του Σαββάτου στη Μυτιλήνη, τη Σάμο και την Κω.

Σε σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα οι συλλογικότητες που καλούν στην κινητοποίηση στον Ελαιώνα αναφέρουν:

«Από τη Μόρια και τα νησιά μέχρι το κέντρο της Αθήνας, το ελληνικό κράτος συνεχίζει την επίθεση κατά των προσφύγων/μεταναστ(ρι)ών, των εργαζομένων και των κοινωνικών αγώνων. Αυτή η επίθεση είναι η άλλη όψη της συμμετοχής του ελληνικού κράτους στους διακρατικούς πολέμους στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τη Ν.Δ, έχει εδραιωθεί ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης και εξαίρεσης, αποκλείοντας τους μετανάστες και τις μετανάστριες από την κοινωνία, περιορίζοντάς τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης-hot spot, καταστέλλοντας στα νησιά, στον Έβρο και στις πόλεις της Ελλάδας, κάνοντας απελάσεις και φτιάχνοντας ένα εθνικιστικό-ρατσιστικό πλαίσιο που τους στοχοποιεί ως εχθρούς.

Απαιτούμε:

-Καμία συμμετοχή του ελληνικού κράτους σε πολέμους

-Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-hot spot.

-Ανοιχτά σύνορα, ελευθερία κίνησης και χαρτιά για τους πρόσφυγες/μετανάστες/στριες.

-Ακύρωση της συμφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας-ΕΕ και κανένας περιορισμός στα νησιά

-Σίτιση, περίθαλψη και στέγαση μέσα στον αστικό ιστό για όλους τους ανθρώπους

-Κοινοί αγώνες ντόπιων-μεταναστών»

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.