search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:34
MENU CLOSE

Σκοτώθηκε με αυτοσχέδιο πύραυλο προσπαθώντας να αποδείξει ότι η Γη είναι επίπεδη

23.02.2020 16:00
Δημιούργησε πύραυλο από 1 εκατομμύριο σπίρτα – Η εκτόξευση είναι εντυπωσιακή (Video) - Media

 

Τραγικό θάνατο με έναν αυτοσχέδιο πύραυλο, στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι η Γη είναι επίπεδη, βρήκε ένας «flatearther» στις ΗΠΑ.

Ο οπαδός της παράδοξης θεωρίας, ότι η Γη είναι επίπεδη και κάποια παγκόσμια συνωμοσία μας συσκοτίζει ως προς αυτό το γεγονός, προσπαθούσε να εκτοξεύσει τον αυτοσχέδιο πύραυλό του σε ύψος 5.000 ποδιών (1.525 μέτρων) από μία έρημο στην Καλιφόρνια, ωστόσο η κατασκευή συνετρίβη είκοσι δευτερόλεπτα μετά την απογείωση.

Ο 64χρονος Αμερικανός ήθελε να αποδείξει τη θεωρία του περί της επίπεδης Γης τραβώντας φωτογραφίες από το διάστημα. Μάλιστα την προσπάθειά του κατέγραφε πρόγραμμα του Science Channel, που επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου του. Ερωτήματα βέβαια προκαλεί το γιατί δεν επιχειρήθηκε να εμποδιστεί η απέλπιδα αυτή απόπειρα που τον οδήγησε στον θάνατο.

Οι τοπικές αρχές δεν αποκάλυψαν την ταυτότητα του νεκρού, ωστόσο επιβεβαίωσαν ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε σε συντριβή αυτοσχέδιου πυραύλου.

Ο θανών είχε επιχειρήσει και στο παρελθόν να πετάξει με αυτοσχέδιο πύραυλο, καταφέρνοντας να φτάσει σε ύψος 571 μέτρων πριν πραγματοποιήσει μια ανώμαλη προσγείωση, που την πρώτη φορά δεν του κόστισε τη ζωή.

Αναφερόμενος στην πεποίθησή του για την «επίπεδη Γη», ο ίδιος την ενέτασσε σε ένα ευρύτερο πλαίσιο με συνωμοσιολογικά χαρακτηριστικά, λέγοντας: «Θέλω οι άνθρωποι να διασταυρώνουν τα πάντα: Τι κάνει ο εκπρόσωπός τους στο Κογκρέσο, τι κάνει το δημοτικό συμβούλιο. Τι πραγματικά έγινε στον Εμφύλιο Πόλεμο, τι συνέβη της 11η Σεπτέμβρίου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:33