search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:29
MENU CLOSE

Ο Κώστας Βουτσάς και η τηλεόραση: Από τον «Ονειροπαρμένο» της ΥΕΝΕΔ στους «Μήτσους» (Photos | Videos)

26.02.2020 18:31
Ο Κώστας Βουτσάς και η τηλεόραση: Από τον «Ονειροπαρμένο» της ΥΕΝΕΔ στους «Μήτσους» (Photos | Videos) - Media

 

Έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς.

Εκτός από τις τεράστιες επιτυχίες τους στον ελληνικό κινηματογράφο, εμφανίστηκε σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης.

Το καλοκαίρι του 1973, ο Κώστας Πρετεντέρης ετοίμασε για λογαριασμό της ΥΕΝΕΔ τον «Ονειροπαρμένο» σε παραγωγή της Αστήρ ΤV («πρόγονος» των στούντιο ΑΤΑ του Γιώργου και της Ελβίρας Ράλλη) και πρωταγωνιστή τον Κώστα Βουτσά. O τότε διοικητής της ΥΕΝΕΔ δεν ήθελε για πρωταγωνιστή τον δημοφιλή ηθοποιό και ύστερα από παρέμβαση του Γιώργου Ράλλη στην ηγεσία της Χούντας κατάφερε να πάρει ο Βουτσάς στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η σειρά βγήκε τελικά στον «αέρα» του στρατιωτικού καναλιού την Τρίτη 5 Ιουνίου του 1973 και ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 1975 μετά από 111 επεισόδια. Ήταν η σειρά μετάβασης της μυθοπλασίας της ΥΕΝΕΔ από την δικτατορία στην μεταπολίτευση. 

Ωστόσο, ο Κώστας Βουτσάς συνέχισε στην ΥΕΝΕΔ με επιπλέον δύο σίριαλ. Τον «Άνθρωπό μας» σε σενάριο Κώστα Πρετεντέρη και παραγωγή Αστηρ ΤV (1975 – 1976) που δεν γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία και «Το ημερολόγιο ενός θυρωρού» (1979 – 1982) βασισμένο στην ομότιτλη και πολύ επιτυχημένη ραδιοφωνική σειρά του Κώστα Πρετεντέρη, η οποία γυρίστηκε μετά τον θάνατο του πολυτάλαντου συγγραφέα και σεναριογράφου το 1978.

Η επόμενη μεγάλη επιτυχία του Κώστα Βουτσά ήταν το 1985 με τη σειρά «Ο Ανδροκλής και τα Λιοντάρια του» που έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ2 στις 14 Φεβρουαρίου του 1985. Το σενάριο γράφτηκε από τον Κώστα Παπαπέτρο και τη σκηνοθεσία έκανε ο Νίκος Κουτελιδάκης. Στην αρχή, οι δημιουργοί της σειράς είχαν αποφασίσει να γυρίσουν 13 επεισόδια, αλλά η διεύθυνση της ΕΡΤ 2 βλέποντας πως έφερνε μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης, τους ζήτησαν να γυρίσουν και έναν δεύτερο κύκλο επεισοδίων.

Όπως ανέφεραν δημοσιεύματα των εφημερίδων εκείνης της εποχής τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο της χρονιάς εκείνης (η σειρά έπαιξε και το καλοκαίρι) το κοινό κάθε Πέμπτη βράδυ έψαχνε να βρει τηλεοπτικούς δέκτες στα μέρη όπου περνούσε της διακοπές του, καθώς οι συσκευές υπήρχαν τότε μόνο στην κύρια κατοικία κάθε οικογένειας. Η τελευταία δουλειά του Κώστα Βουτσά στην ΕΡΤ ήταν το 1989 με τη σειρά «Μια βόλτα στο Φεγγάρι».

Έπειτα, στην ιδιωτική τηλεόραση, ο ηθοποιός έπαιξε τον Δεκέμβρη του 1991 στην κωμωδία «Μπαμπάς και Φιλαράκος». Η σειρά ολοκληρώθηκε σε 16 επεισόδια.

Στη συνέχεια, ήρθαν άλλες σειρές. «Οι χλιδάτοι» (ΕΤ1) και «Μια υπέροχη ζωή» (Mega) τη σεζόν 1993 – 1994, συμμετοχή 30 επεισοδίων στην καθημερινή δραματική σειρά του Mega «Για μια θέση στον Ήλιο» (2000 – 2001), «Η Φωνή» (ΕΤ1 2001 – 2002) και «Αμαρτίες Γονέων» στο Mega τη σεζόν 2003 – 2004 με τον Κώστα Βουτσά να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Πάρη Κουλιανού. H σεζόν 2006 – 2007 ήταν μια ακόμη χρονιά ορόσημο για τον δημοφιλή ηθοποιό στην μικρή οθόνη. Ερμήνευσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μέντη στην τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου της Ευγενίας Φακίνου «Τυφλόμυγα». Η σειρά δεν κατέκτησε την κορυφή της τηλεθέασης αλλά ήταν μια τις καλύτερες σειρές από αισθητικής άποψης εκείνη τη σεζόν και φυσικά αυτό οφείλεται και στη σκηνοθεσία του Κώστα Κουτσομύτη.

Το 2009 τους τηλεθεατές και θαυμαστές του Κώστα Βουτσά και της Μάρθας Καραγιάννη περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Οι δύο αγαπημένοι ηθοποιοί ενώθηκαν τηλεοπτικά στην κωμωδία αυτοτελών επεισοδίων του ΑΝΤ1 «Εργαζόμενη Γυναίκα» με πρωταγωνίστρια την Ελένη Ράντου. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, η Ελένη Ράντου υποδυόταν την αεροσυνοδό.

Οι δύο τελευταίοι πρωταγωνιστικοί ρόλοι του Κώστα Βουτσά στην μικρή οθόνη ήταν στα «Άσπρα Μπαλόνια» των Αντρέα Γεωργίου – Βάνας Δημητρίου που προβλήθηκε τη σεζόν 2011 – 2012 στην Κυπριακή τηλεόραση και στην κωμωδία του Mega τις σεζόν 2012 – 2014 «Με τα Παντελόνια Κάτω». Ακολούθησε ένα επιτυχημένο γκεστ το 2017 στην οικογενειακή κωμωδία «Το Σόϊ σου» στον Alpha. To τηλεοπτικό φινάλε του Κώστα Βουτσά γράφτηκε πριν δύο χρόνια στη συνεργασία με τον Λάκη Λαζόπουλο σε τέσσερα επεισόδια των «Δέκα μικρών Μήτσων» στην τηλεοπτική επαναφορά τους στον ΑΝΤ1. Υποδύθηκε τον εξαφανισμένο σύζυγο της Μάνας.

Πηγή: ethnos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:29