search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:18
MENU CLOSE

Συρία: Φιλοτούρκοι αντάρτες στη Σαρακέμπ με λάφυρα ρωσικά τανκς του συριακού στρατού (Photos/Videos)

27.02.2020 10:07
Συρία: Φιλοτούρκοι αντάρτες στη Σαρακέμπ με λάφυρα ρωσικά τανκς του συριακού στρατού (Photos/Videos) - Media

 

Σύροι αντικαθεστωτικοί με την υποστήριξη του τουρκικού στρατού ανακατέλαβαν τη στρατηγικής σημασίας πόλη Σαρακέμπ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι αντάρτες που αντιτίθενται στο καθεστώς Άσαντ, έδωσαν μάλιστα και το πρώτο σχετικό βίντεο στη δημοσιότητα όπου φαίνονται να κραδαίνουν τα όπλα τους και να πολυβολούν στον αέρα για την “επιστροφή” τους στην πόλη,  αλλά και άλλο οπτικοακουστικό υλικό όπου φέρονται να έχουν πάρει ως λάφυρα ρωσικής κατασκευής τανκς από τον συριακό στρατό. 

 

Πρόκειται για την πρώτη σημαντική ήττα για τον συριακό στρατό ο οποίος το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια της ρωσικής αεροπορίας είχε επιτύχει αλλεπάλληλες νίκες στην επαρχία Ιντλίμπ και τομείς που την περιβάλλουν.

Πριν από τρεις εβδομάδες, αντικαθεστωτικοί απώλεσαν τη Σαρακέμπ καθώς ο στρατός του Μπασάρ αλ Άσαντ προέλαυνε μετά από εννέα χρόνια πολέμου.

Στη Σαρακέμπ διασταυρώνονται δυο βασικοί οδικοί άξονες. Η πόλη θεωρείται νευραλγικό σημείο.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης δίνουν έμφαση στην είδηση που προβάλλουν με πλάνα που εικονίζουν με τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού καθώς προωθούνται προς τη Σαρακέμπ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:15