search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 16:04
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: «Φτερά» σε μία μέρα έκαναν 6 δισ. δολάρια Ρώσων μεγιστάνων

28.02.2020 18:34
Κορωνοϊός: «Φτερά» σε μία μέρα έκαναν 6 δισ. δολάρια Ρώσων μεγιστάνων - Media

 

Η αισθητή πτώση που σημείωσαν οι μετοχές των ρωσικών εταιρειών στις χρηματιστηριακές αγορές, λόγω κορωνοϊού, προκάλεσε σε μια μέρα μόνο, απώλειες 6,058 δισεκατομμυρίων στα περιουσιακά στοιχεία των πέντε πιο πλούσιων Ρώσων, όπως γράφει η ρωσική έκδοση του αμερικανικού περιοδικού Forbes.

Το περιοδικό υπολόγισε ότι οι μετοχές του συνιδιοκτήτη της «Nornikel» Βλαντίμιρ Ποτάνιν έχασαν σε αξία 1,4 δισ. δολάρια, φθάνοντας τα 26 δισ. δολάρια.

Ο πρόεδρος της Lukoil, Βαγκίτ Αλεκπέροφ έχασε ακόμη περισσότερα, αφού τα περιουσιακά του στοιχεία μειώθηκαν κατά 1,6 δισ. δολάρια, φθάνοντας συνολικά τα 23,3 δισ. δολάρια.

Ο τρίτος από τους πλουσιότερους Ρώσους και πρόεδρος της Novatec, Λεονίντ Μίχελσον, έγινε πιο φτωχός κατά 1,2 δισ. δολάρια, με τα περιουσιακά του στοιχεία να φθάνουν τα 22,5 δισ. δολάρια.

Ο βασικός μέτοχος του ομίλου χαλυβουργίας Novolipetsk Βλαντίμιρ Λίσιν έχασε «συνολικά» 910 εκ. δολάρια με αποτέλεσμα τα περιουσιακά του στοιχεία να περιορισθούν στα 21,3 δισ. δολάρια.

Τέλος, ο συνιδιοκτήτης του ομίλου Severstahl», Αντρέι Μορντασόφ, μετά την πτώση της τάξεως του 9,7% που σημείωσαν οι μετοχές της εταιρείας του, τα περιουσιακά του στοιχεία μειώθηκαν κατά 948 εκατομμύρια δολάρια φθάνοντας τα 19,9 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Πηγές: TASS, Forbes.ru

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 16:03