search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:54
MENU CLOSE

Τι απαντά ο σύλλογος εργαζόμενων δήμου Καλαμαριάς για τα… τάι ραπς που συγκεντρώνει για τον Έβρο

05.03.2020 06:59
Τι απαντά ο σύλλογος εργαζόμενων δήμου Καλαμαριάς για τα... τάι ραπς που συγκεντρώνει για τον Έβρο  - Media

 

Αίσθηση προκάλεσε χθες η είδηση ότι ο σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συγκεντρώσει εκτός από είδη ατομικής υγιεινής (υγρομάντηλα, γάντια μιας χρήσηςκ.α.), και… ταϊ ράπς (σφικτήρες ελαστικούς) προκειμένου, προφανώς, να αποσταλούν στα σύνορα του Έβρου προς… χρήση από στρατιώτες και αστυνομικούς σε βάρος συλληφθέντων προσφύγων που επιχειρούν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος.

Από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς λάβαμε επιστολή «προς αποκατάσταση παρεξηγήσεων και δυσφημισής μας».

Στην επιστολή του ο Σύλλογος Εργαζομένων κατακεραυνώνει την πολιτική της κυβέρνησης και σημειώνει ότι «καμία δεύτερη σκέψη δεν κρύβεται πίσω από αυτή μας την απόφαση και κανένας δήθεν «πατριωτισμός» στα όρια του φασισμού».

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:  

«Με έκπληξη διαβάσαμε τα δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν από διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο σχετικά με την απόφαση του Συλλόγου μας να συνδράμει με είδη που αφορούν πρωτίστως την ατομική υγιεινή, τους φαντάρους που αυτή την περίοδο υποχρεώνονται να βρίσκονται στα σύνορα του Έβρου λόγω των προκλήσεων του Τουρκικού κράτους το οποίο στήνει βρώμικα πολιτικά και διπλωματικά παιχνίδια ασκώντας πίεση εκμεταλλευόμενοι ανθρώπινες κατατρεγμένες ψυχές μεταναστών και προσφύγων.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καλαμαριάς διαχρονικά έχει επιδείξει έμπρακτα το πρόσωπο αλληλεγγύης και βοήθειας σε όλη τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης συλλέγοντας και διανέμοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες της Ειδομένης με μια σειρά δράσεων. Σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε με τις φασίζουσες πρακτικές της Κυβέρνησης οι οποίες δίνουν ξανά οντότητα και ρόλο στα φασιστικά και ρατσιστικά εκτρώματα που όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ως συνδικαλιστικό κίνημα αντιπαλέψαμε και απομονώσαμε με κάθε ευκαιρία. Μακριά από εμάς τέτοιες πρακτικές και σκέψεις.

Η μόνη σκέψη που κάναμε και ψηφίσαμε την πρόταση της συναδέλφου μας και μέλους του Δ.Σ, που μάλιστα δεν ανήκει καν στην παράταξη μας, ήταν η προστασία των νέων παιδιά που υπηρετούν την θητεία τους στον
Ελληνικό Στρατό και εξαναγκάστηκαν να βρίσκονται στον Έβρο αυτές τις ημέρες, και εκτίθενται σε κίνδυνο η υγεία τους λόγω έλλειψη μέσων υγιεινής που η ανίκανη  κυβέρνηση δεν παρείχε ως όφειλε. Καμία δεύτερη σκέψη δεν κρύβεται πίσω από αυτή μας την απόφαση και κανένας δήθεν «πατριωτισμός» στα όρια του φασισμού όπως άφησαν να εννοηθεί οι εν λόγω ιστοσελίδες. 

Η μέχρι τώρα πορεία μας αποδεικνύει περίτρανα ποιοι ακριβώς είμαστε και τι πρεσβεύουμε. Ας μην ξεχνάνε μερικοί ότι και στα περιβόητα συλλαλητήρια των “μακεδονομάχων” είχαμε ανοιχτά ταχθεί κατά και πάντα τρέχαμε κοντά στους πρόσφυγες και στους μετανάστες με κάθε τρόπο προσπαθώντας να ανακουφίσουμε τον πόνο τους και να συνδράμουμε με ότι μπορούσε ο καθένας.

Άλλωστε καταγόμαστε από οικογένειες προσφύγων και ζούμε σε μια αμιγώς προσφυγική πόλη και κάθε άλλη πράξη πέρα από τη στήριξη και την αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες θα ήταν προσβλητικό προς τις οικογένειες μας και την ιστορία μας.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:54