search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:25
MENU CLOSE

Νοσοκομειακοί γιατροί: Οι συστάσεις για τον κορωνοϊό δεν εξαιρούν τη Θεία Κοινωνία

06.03.2020 20:40
Νοσοκομειακοί γιατροί: Οι συστάσεις για τον κορωνοϊό δεν εξαιρούν τη Θεία Κοινωνία - Media

 

Φωτιά στα θεμέλια της επιστημονικής κοινότητας φαίνεται ότι έριξε η δήλωση της καθηγήτριας Ελένης Γιαμαρέλου ότι από τη μετάληψη δεν κολλάει ο κορωνοϊός.

Σε σύγκρουση επιστήμης και εκκλησιαστικών πεποιθήσεων φαίνεται ότι εξελίσσεται η θέση της καθηγήτριας λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Ελένης Γιαμαρέλλου η οποία υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο κορωνοϊός δεν κολλάει από τη Θεία Κοινωνία. Η τοποθέτηση της κυρίας Γιαμαρέλου προκάλεσε έκπληξη, αλλά επί της ουσίας δεν διαψεύστηκε επισήμως από καμία επίσημη αρχή της Υγείας, ούτε καν από το υπουργείο Υγείας. Να θυμίσουμε ότι η ίδια δήλωσε εκτός των άλλων ότι θα προχωρήσει σε μετάληψη, σύμφωνα με το ethnos.

Πάντως την ώρα που ολόκληρη η επιστημονική κοινότητα έχει ξεκινήσει καμπάνιες ενημέρωσης του κοινού για την τήρηση των κανόνων υγιεινής από τους πολίτες, όπως τακτικό πλύσιμο χεριών, προκειμένου να μη μεταφέρεται ο ιός από αντικείμενα και επιφάνειες, η γνωστή λοιμωξιολόγος ανέτρεψε με τη δήλωσή της αυτά τα δεδομένα.

Η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών γιατρών μιλά για απαράδεκτες τοποθετήσεις επιστημόνων καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για δημόσιες δηλώσεις κάποιων γιατρών που με απαράδεκτο τρόπο υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, χρησιμοποιώντας έτσι αδόκιμα τους επιστημονικούς τους τίτλους για να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη για σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί εξηγούν πως μεταδίδεται ο κοροναϊός:

«Όπως έχει ήδη τονιστεί, η μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού (κορονοϊού και γρίπης) γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από την στοματοφαρυγγική κοιλότητα και την μύτη πασχόντων. Γι’ αυτό συνιστώνται τα αναγκαία προφυλακτικά μέτρα. Οι συστάσεις αυτές φυσικά και δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:25