search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:40
MENU CLOSE

Δυσφορία στην Κύπρο για την ειδική αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών

07.03.2020 07:14
Δυσφορία στην Κύπρο για την ειδική αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών - Media

 

Γενική είναι η δυσφορία προς το πρόσωπο της Ελίζαμπεθ Σπέχαρ για την αντίδραση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τέσσερα οδοφράγματα προκειμένου να γίνει κατορθωτός ο έλεγχος στα πλαίσια της λήψης μέτρων για αντιμετώπιση του κορονοϊού. 

Η δυσφορία με την αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας “Φιλελεύθερος”, εκφράζεται τόσο σε επίπεδο προεδρικού όσο και σε επίπεδο πολιτικών δυνάμεων. Αμφότερες οι πλευρές σημειώνουν από τη μια ότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ πήρε θέση σε ένα θέμα που δεν την αφορά και από την άλλη απέφυγε επιμελώς να τοποθετηθεί επί θεμάτων για το οποία είχε καθήκον να μιλήσει. 

Με την τροπή που έχει πάρει το όλο θέμα, δεν υπάρχει βιασύνη στο να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση Αναστασιάδη-Σπέχαρ. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την ειδικό αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει να αναμένεται μέσα στη μεθεπόμενη εβδομάδα. Αυτό που αναφέρθηκε προς την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ από το Προεδρικό, είναι πως η συνάντηση θα μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά την επιστροφή του Προέδρου από την Αυστρία.

Η Ελ. Σπέχαρ ζήτησε συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη μετά την επίσκεψή της στον Μουσταφά Ακιντζί. Πριν όμως λάβει απάντηση από το διπλωματικό γραφείο του ΠτΔ βγήκε η επίμαχη ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Μετά την εξέλιξη αυτή η αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών ενημερώθηκε ότι η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα διευθετηθεί όταν ο Νίκος Αναστασιάδης επιστρέψει από το ταξίδι του στην Αυστρία. Η επίσημη επίσκεψη στην Αυστρία ξεκινά την Τρίτη και ολοκληρώνεται την Παρασκευή. 

Στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση επί του θέματος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι δεν ήθελε να σχολιάσει “ατυχείς παρεμβάσεις της ειρηνευτικής δύναμης που καλείται να επιτελέσει έναν άλλο ρόλο στην αποστολή της”. Απευθυνόμενος προς την ΟΥΝΦΙΚΥΠ υπογράμμισε πως “αποστολή της είναι η επικράτηση της ειρήνης, όπως επιτυχώς το έχει κατορθώσει μέχρι σήμερα”.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις από την πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων, που με ανακοινώσεις τους εξέφρασαν δυσφορία.

Πηγή: philenews.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:39