04/07/2020 18:19:12

«Ελλάδα άσε το blame game» - Η απάντηση της Τουρκίας στη συνέντευξη Μητσοτάκη

«Ελλάδα άσε το blame game» - Η απάντηση της Τουρκίας στη συνέντευξη Μητσοτάκη - Media

 

Άμεση απάντηση στη συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού στο CNN έδωσε η Άγκυρα.

Στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη περί νεκρής συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας και χρησιμοποίηση των μεταναστών σαν πολιτικά πιόνια, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν σημείωσε: «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού Μητσοτάκη και ανησυχούμε βαθύτατα για τη νοσηρή συμπεριφορά και για τη χρήση αιματηρής βίας κατά των προσφύγων από τους από τους επιβολείς του νόμου και τους συνοριοφύλακες της χώρας του».

Στη γραπτή του ανακοίνωση ο Αλτούν επισήμανε ακόμη ότι η Τουρκία φιλοξενεί τους περισσότερους πρόσφυγες από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, αποτελώντας το πρόχωμα κατά της παράνομης μετανάστευσης από τη Συρία και αλλού.

«Η Ε.Ε. έχει αποτύχει να τηρήσει τις υποσχέσεις της, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής βοήθειας και της εθελοντικής αποδοχής προσφύγων, σύμφωνα με τη συμφωνία του 2016. Ως αποτέλεσμα, η Τουρκία έπρεπε να σταματήσει τη ροή των προσφύγων προς την Ευρώπη και να προετοιμαστεί για μία πιθανή νέα ροή από το Ιντλίμπ», υπογράμμισε και μάλιστα προέβη σε …συστάσεις προς την Ελλάδα: «Από το να παίζει το παιχνίδι των κατηγοριών (blame game), συνιστούμε στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη διεθνή κοινότητα να ενσκήψουν στην πηγή της παράνομης μετανάστευσης, δηλαδή στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.