search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:05
MENU CLOSE

Οργή του Ισραηλιτικού Συμβουλίου για ανιστόρητη αναφορά Τούρκου υπουργού

09.03.2020 14:32
Νέος κύκλος έντασης στον Έβρο - Media

 

Μια προκλητική και ανιστόρητη αναφορά Τούρκου υπουργού για τα όσα συμβαίνουν στον Έβρο προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου που εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία την καταδικάζει.

Αναλυτικά, ο Τούρκος υφυπουργός Εσωτερικών, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, με ανάρτησή του στο Twitter παραλλήλησε την κατάσταση των μεταναστών και προσφύγων στον Έβρο με το Άουσβιτς, γράφοντας ότι «αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι από το Άουσβιτς αλλά από το Παζάρ Κουλέ» και ότι «η Ελλάδα παίρνει τα χρήματα, τα τηλέφωνα, τις ταυτότητες, τα ρούχα αθώων μεταναστών που διασχίζουν τα σύνορα και τους στέλνει πίσω».

Η άθλια ανάρτηση εξόργισε το ΚΙΣ το οποίο αποδοκίμασε «τον απαράδεκτο και ανυπόστατο παραλληλισμό των συνθηκών του Άουσβιτς και της κατάστασης που επικρατεί στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, που έκανε ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

«Έξι εκατομμύρια Εβραίοι εκδιώχθηκαν, κυνηγήθηκαν, εκτοπίστηκαν, βασανίστηκαν και θανατώθηκαν από τους Ναζί με την πλέον βιομηχανοποιημένη και βάρβαρη μέθοδο στους θαλάμους αερίων του Άουσβιτς και των άλλων γερμανικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και εξόντωσης. Η εκμετάλλευση αθώων ανθρώπων και η δημιουργία εντυπώσεων με τον ευτελισμό του Ολοκαυτώματος από την Τουρκική κυβέρνηση για την επίτευξη πολιτικών σκοπιμοτήτων δεν είναι παρά μια άθλια και χυδαία επιχείρηση παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού της παγκόσμιας κοινής γνώμης», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
 
Το Συμβούλιο κάλεσε τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών «να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη για τον ανυπόστατο αυτό παραλληλισμό που προσβάλλει τη μνήμη όλων των θυμάτων του Ολοκαυτώματος».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:04