search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:20
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Αναστολή λειτουργίας εξετάζουν φαρμακευτικές – Προβλήματα επάρκειας φαρμάκων φοβάται ο ΕΟΦ

13.03.2020 13:24
ΙΟΒΕ: Τα 2 δισ. ευρώ θα αγγίξει το 2020 η υπερφορολόγηση των φαρμακευτικών επιχειρήσεων - Media

 

Προειδοποίηση ΕΟΦ σε εταιρείες που εξετάζουν να «κατεβάσουν ρολά» λόγω κορωνοϊού. «Τέτοιες μονομερείς αποφάσεις είναι πιθανό να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στη διασφάλιση του ομαλού και συνεχούς εφοδιασμού με φαρμακευτικά προϊόντα».

Όπως αναφλερει το News4health ανησυχία έχει προκαλέσει στους επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας εταιρειών που εμπλέκονται στην εφοδιαστική αλυσίδα των φαρμακευτικών προϊόντων. Ορισμένες φαρμακευτικές επιχειρήσεις ενημέρωσαν τον ΕΟΦ για την πρόθεση τους να αναστείλουν τις εργασίες τους, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κορωνοϊού.

«Τέτοιες μονομερείς αποφάσεις είναι πιθανό να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στη διασφάλιση του ομαλού και συνεχούς εφοδιασμού με φαρμακευτικά προϊόντα. Πέραν των υποχρεώσεων που ορίζονται σαφώς στο ισχύον νομικό πλαίσιο, η κοινωνική ευθύνη της κάλυψης των αναγκών των ασθενών που βρίσκονται στην Ελλάδα και του Συστήματος Υγείας γενικότερα, βαραίνει όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα εφοδιασμού, η αποτελεσματικότητα της οποίας θα κριθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα», αναφέρει ανακοίνωση.

Σημειώνεται, δε, πως αν και είναι απαραίτητη η λήψη των κατάλληλων μέτρων για την προφύλαξη των εργαζομένων, «όποια τροποποίηση στον κύκλο εργασιών των φαρμακευτικών εταιρειών (Κ.Α.Κ., τοπικοί αντιπρόσωποι, κλπ) και χονδρεμπόρων πρέπει να πρωτίστως να διασφαλίζει τον απρόσκοπτο εφοδιασμό της αγοράς και να υπάρχει προηγούμενη σχετική ενημέρωση του Οργανισμού στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e-mails) :

· [email protected]

· [email protected]

· [email protected]»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:20