31/05/2020 22:11:01

Κορωνοϊός: Αναστολή λειτουργίας εξετάζουν φαρμακευτικές - Προβλήματα επάρκειας φαρμάκων φοβάται ο ΕΟΦ

Κορωνοϊός: Αναστολή λειτουργίας εξετάζουν φαρμακευτικές - Προβλήματα επάρκειας φαρμάκων φοβάται ο ΕΟΦ - Media

 

Προειδοποίηση ΕΟΦ σε εταιρείες που εξετάζουν να «κατεβάσουν ρολά» λόγω κορωνοϊού. «Τέτοιες μονομερείς αποφάσεις είναι πιθανό να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στη διασφάλιση του ομαλού και συνεχούς εφοδιασμού με φαρμακευτικά προϊόντα».

Όπως αναφλερει το News4health ανησυχία έχει προκαλέσει στους επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας εταιρειών που εμπλέκονται στην εφοδιαστική αλυσίδα των φαρμακευτικών προϊόντων. Ορισμένες φαρμακευτικές επιχειρήσεις ενημέρωσαν τον ΕΟΦ για την πρόθεση τους να αναστείλουν τις εργασίες τους, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κορωνοϊού.

«Τέτοιες μονομερείς αποφάσεις είναι πιθανό να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στη διασφάλιση του ομαλού και συνεχούς εφοδιασμού με φαρμακευτικά προϊόντα. Πέραν των υποχρεώσεων που ορίζονται σαφώς στο ισχύον νομικό πλαίσιο, η κοινωνική ευθύνη της κάλυψης των αναγκών των ασθενών που βρίσκονται στην Ελλάδα και του Συστήματος Υγείας γενικότερα, βαραίνει όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα εφοδιασμού, η αποτελεσματικότητα της οποίας θα κριθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα», αναφέρει ανακοίνωση.

Σημειώνεται, δε, πως αν και είναι απαραίτητη η λήψη των κατάλληλων μέτρων για την προφύλαξη των εργαζομένων, «όποια τροποποίηση στον κύκλο εργασιών των φαρμακευτικών εταιρειών (Κ.Α.Κ., τοπικοί αντιπρόσωποι, κλπ) και χονδρεμπόρων πρέπει να πρωτίστως να διασφαλίζει τον απρόσκοπτο εφοδιασμό της αγοράς και να υπάρχει προηγούμενη σχετική ενημέρωση του Οργανισμού στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e-mails) :

· inspections@eof.gr

· market-surveillance@eof.gr

· pakaep@eof.gr»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.