search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:26
MENU CLOSE

«Βόμβα» από τον ΙΣΑ: Φαρμακεία πωλούν αμφιβόλου ποιότητας «τεστ για τον κορονοϊό»

14.03.2020 11:32
Θεσσαλονίκη: Αλλάζει από σήμερα το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων λόγω lockdown - Media

 

Τη διακίνηση από φαρμακεία διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό, αμφιβόλου ποιότητας, καταγγέλλει με επιστολή του προς τον ΕΟΦ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Με την επιστολή του ο ΙΣΑ ζητά να διερευνήσει αν είναι ασφαλή και έγκυρα τα διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό που διακινούνται στα φαρμακεία

Ειδικότερα, ο ΙΣΑ στην επιστολή του επισημαίνει ότι «σε φαρμακεία διακινούνται τις τελευταίες μέρες τεστ για τη διάγνωση του κορωνοϊού, σκευάσματα που δεν γνωρίζουμε αν έχουν γνωστοποιηθεί ή εγκριθεί από σας».

«Αναμφίβολα η συγκεκριμένη εξέταση είναι ιατρική πράξη, η οποία πρέπει να διενεργείται μόνο κατ΄ εντολή ιατρού σε συγκεκριμένο χρόνο και μόνο από ιατρούς. Είναι γνωστό ότι διαγνωστική εξέταση που διενεργήθηκε ακαίρως ή χωρίς ενδείξεις μπορεί να έχει ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, ώστε να διερευνηθεί αν πράγματι κάτι τέτοιο συμβαίνει και να ενημερωθεί το κοινό με γνώμονα τη δημόσια υγεία. Απαιτούνται σοβαροί και υπεύθυνοι χειρισμοί από όλους»μ καταλήγει η επιστολή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:26