27/05/2020 00:42:49

Μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στην Μυτιλήνη – Νέα συγκέντρωση το απόγευμα

Μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στην Μυτιλήνη – Νέα συγκέντρωση το απόγευμα - Media

 

Διαδήλωση στο κέντρο της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν περισσότερα από 1.000 άτομα, ως απάντηση στις ακροδεξιές προκλήσεις του τελευταίου διαστήματος.

Με συνθήματα ενάντια στην ακροδεξιά και τον φασιστικό κίνδυνο, εκατοντάδες διαδηλωτές πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με σημείο έναρξης και τερματισμού την πλατεία Σαπφούς.

Στη συγκέντρωση μεταξύ άλλων συμμετείχαν γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι σε ΜΚΟ, πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πλήθος κατοίκων του νησιού.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Λέσβος αποτέλεσε κέντρο δράσης ακροδεξιών ομάδων που πραγματοποίησαν σειρά επιθέσεων κατά εργαζομένων σε ΜΚΟ, κατοίκων του νησιού που στέκονται αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες, φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων. Μάλιστα στο νησί εμφανίστηκαν ακροδεξιοί ακόμα και από άλλες χώρες της Ευρώπης, με σκοπό να λάβουν μέρος στο «κυνήγι» προσφύγων και μεταναστών.

Για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί νέα αντιφασιστική συγκέντρωση από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό του νησιού.


 


 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.