search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:06
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Πανικός στο μετρό της Ισπανίας – Κανένα μέτρο προστασίας! (Photos / Video)

17.03.2020 08:18
Κορωνοϊός: Πανικός στο μετρό της Ισπανίας - Κανένα μέτρο προστασίας! (Photos / Video) - Media

 

Ούτε κατά διάνοια δεν τηρήθηκαν οι αποστάσεις ασφαλείας στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Ισπανίας, την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την ανακοίνωση πως η χώρα μπαίνει σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού.

Ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό ανέβηκε στα 297 ενώ υπάρχουν πλέον 8.744 θετικά κρούσματα του ιού σε όλη την χώρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, προσθέτοντας πως ένα ποσοστό πάνω από το 40% αυτών που νοσούν από κορωνοϊό, νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε το Σάββατο το βράδυ έκτακτα μέτρα, θέτοντας την Ισπανία σε σχεδόν ολική καραντίνα με τους κατοίκους να μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους μόνο για να εργασθούν ή για λόγους πρώτης ανάγκης, όπως η προμήθεια τροφίμων.

Συνωστισμός στο μετρό

Έτσι λοιπόν σήμερα, πρώτη εργάσιμη ημέρα, οι κάτοικοι των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Ισπανίας, την Μαδρίτη και την Βαρκελώνη χρησιμοποίησαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς προκειμένου να πάνε στην εργασία τους.

Κι ενώ το μήνυμα της κυβέρνησης ήταν να σταματήσει η κοινωνική αλληλεπίδραση για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς τα νοσοκομεία έχουν φτάσει σε σημείο καμπής, για εκείνους που η εργασία από το σπίτι δεν ήταν επιλογή, στριμώχτηκαν με δεκάδες άλλους μέσα στα γεμάτα βαγόνια του μετρό.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες συνεχίζουν να λειτουργούν στην χώρα γα να παρέχουν στους εργαζόμενους ένα μέσο για να φτάσουν στον χώρο εργασίας τους, αλλά οι αρχές προειδοποίησαν πως οι υπηρεσίες θα μειωθούν κατά το ήμισυ επειδή πολλοί εργάζονται πλέον από το σπίτι τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:05