search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:22
MENU CLOSE

«Τσάμπα» τα μέτρα στα super market – Χαμός στις λαϊκές αγορές! (Photos)

17.03.2020 10:07
«Τσάμπα» τα μέτρα στα super market – Χαμός στις λαϊκές αγορές! (Photos) - Media

 

Προβληματισμό προκαλούν καθημερινά οι εικόνες πολιτών που συνωστίζονται σε διάφορα σημεία, παρά τις δραματικές εκκλήσεις της πολιτείας και των ειδικών.

Για την αποφυγή των συναθροίσεων εφαρμόστηκε στα σούπερ μάρκετ μέτρο που επιτρέπει συγκεκριμένο αριθμό πελατών εντός των κτηρίων, με βάση τα τετραγωνικά.

Ωστόσο η απουσία μέτρων για τις λαϊκές αγορές τείνει να ακυρώσει στην πράξη τα όποια μέτρα αφορούν καταστήματα εφοδιασμού.

Και αυτό, γιατί όπως γίνεται σαφές από πλάνα της ΕΡΤ, ο κόσμος και κυρίως ηλικιωμένοι που είναι και οι πιο ευάλωτοι, συνωστίζονται στους πάγκους των αγορών.

Μάταια η ρεπόρτερ της ΕΡΤ με παράγοντα των λαϊκών προσπαθούν να πείσουν ότι έχουν παρθεί μέτρα δείχνοντας γάντια και αντισηπτικά στη λαϊκή Περιστερίου, όταν πίσω τους ακριβώς άνθρωποι συνωστίζονται χωρίς να τηρούν καμιά απόσταση ασφαλείας.

Μέτρα (;) από το υπ. Αναπτυξης

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση θα απαγορευθεί προσωρινά η διάθεση πλαστικών ειδών, ένδυσης, υπόδυσης και γενικά όλων των βιομηχανοποιημένων προϊόντων. Αντίθετα θα συνεχιστεί η διάθεση των νωπών προϊόντων, των τροφίμων και γενικότερα των ειδών καθημερινής ανάγκης, όπως τα χαρτικά.

Από την πλευρά τους οι πωλητές αποφάσισαν να προσλάβουν …security για να εποπτεύουν τις λαϊκές, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Ωστόσο κάτι τέτοιο παραμένει δύσκολο καθώς οι λαϊκές στήνονται σε ανοιχτούς και όχι περιφραγμένους χώρους, η πραγματική επιτήρηση των οποίων μοιάζει αδύνατη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:22