search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:18
MENU CLOSE

Τηλεθέαση: Ο κορωνοϊός έφερε ανατροπές – Ποια είναι τα νούμερα-έκπληξη

18.03.2020 12:21
Τηλεθέαση: Ο κορωνοϊός έφερε ανατροπές – Ποια είναι τα νούμερα-έκπληξη - Media

 

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν θα μπορούσαν να μείνουν ανεπηρέαστοι στο πέρασμα του κορονοϊού. Ετσι, τροποποίησαν και εκείνα με τη σειρά τους τα προγράμματά τους και οι τηλεθεατές έδειξαν την προτίμησή τους μέσα από τα ποσοστά τηλεθέασης της Nielsen.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο Ελεύθερος Τύπος, οι αλλαγές στον προγραμματισμό των σταθμών λόγω της πανδημίας του ιού έφεραν μεγάλες αλλαγές στην τηλεθέαση τη Δευτέρα 16 Μαρτίου.

Τα κανάλια είδαν τα ποσοστά τους να πέφτουν, με ελάχιστες εξαιρέσεις που αφορούν κυρίως στην ενημέρωση. Συγκεκριμένα, ο ΑΝΤ1, από τις 06.00 έως τις 13.00, με το «Καλημέρα Ελλάδα» και την έκτακτη ενημερωτική εκπομπή που ακολούθησε με τους Γιώργο Παπαδάκη, Νίκο Ρογκάκο και Παναγιώτη Στάθη, βρέθηκε να σημειώνει στο δυναμικό κοινό 21,3%, ενώ στο ανδρικό κοινό έφτασε μέχρι και το 23,8%.

Το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων σημείωσε επίσης υψηλά ποσοστά, που έφτασαν το 20,5% στους τηλεθεατές 18-54, ενώ το κεντρικό στις 19.30 (που διήρκεσε μέχρι τις 21.30 εκτάκτως) έκανε 14,9%. Μεγάλο «πλήγμα» η prime time, καθώς η επανάληψη των «Αγριων μελισσών» έκανε μόλις 10,3% στο δυναμικό κοινό.

Τα μηχανάκια της Nielsen δεν έδειξαν ιδιαίτερες μεταβολές για τον Alpha, που φέτος διανύει μια δύσκολη χρονιά, με μοναδική φωτεινή εξαίρεση το δελτίο ειδήσεων με τον Αντώνη Σρόιτερ στις 19.00 (διήρκεσε δύο ώρες), που έκανε 18,8% στο δυναμικό κοινό.

Όσον αφορά στον ΣΚΑΪ, οι απώλειες στην ψυχαγωγία ήταν μεγάλες, καθώς η απουσία του Νίκου Μουτσινά με πρωτότυπο επεισόδιο της εκπομπής «Καλό μεσημεράκι» έφερε χαμηλότερες πτήσεις και 15,4% στο δυναμικό κοινό. Η πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Σήμερα», όμως, κράτησε ψηλά το κεφάλι με 24,7% και 16% σε σύνολο και δυναμικό, ενώ το βραδινό δελτίο με τη Σία Κοσιώνη με μεγαλύτερη διάρκεια έκανε 20,2% και 15,2%, αντίστοιχα.

Το Open, επίσης με έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές και χωρίς «Ευτυχείτε» με την Κατερίνα Καινούργιου το πρωί, κατάφερε να προσελκύσει το 16,4% του συνόλου και το 15,1% του δυναμικού με την εκπομπή «Ωρα Ελλάδος 05.30», ενώ με την «Ωρα Ελλάδος 07.00» έκανε 12,5% και 11,3%.

Πρεμιέρα

Να σημειωθεί ότι η απογευματινή πρεμιέρα της εκπομπής «Open Ελλάδα», με τους Γιώργο Καραμέρο και Σπύρο Χαριτάτο, περιορίστηκε στο 7% στο σύνολο και 6,6% στο δυναμικό κοινό, ενώ η εκπομπή «Μεσημέρι Yes», με τους Κατερίνα Ζαρίφη και Παύλο Σταματόπουλο, σημείωσε 6,9% στο δυναμικό κοινό και 6,1% στον μέσο όρο. Αλλωστε, η εκπομπή έχει αλλάξει ρότα και πλέον είναι ενημερωτική, και γι’ αυτό προστέθηκε στην παρέα ως σχολιαστής ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μάρκος. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Νίκη Λυμπεράκη άγγιξε 5% και σε σύνολο και σε δυναμικό.

Η ψυχαγωγία στα υπόλοιπα κανάλια μπορεί να περνά σε δεύτερη μοίρα, όμως δικαίως τα στελέχη του Star αποφάσισαν να συνεχιστεί κανονικά η ροή των επεισοδίων του «MasterChef 4», καθώς μέχρι στιγμής μονοπωλεί το ενδιαφέρον των τηλεθεατών τα βράδια. Ετσι, τη Δευτέρα το ριάλιτι μαγειρικής έκανε 32,8% στο σύνολο και 41,5% στο δυναμικό κοινό, φτάνοντας μέχρι και το 48,5%. Να σημειωθεί ότι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού της Κηφισιάς με τη Μάρα Ζαχαρέα σημείωσε 18% στο δυναμικό κοινό και 16% στον μέσο όρο.

Την ίδια στιγμή που το Mega και οι περισσότερες εκπομπές του κινούνται σε μονοψήφια ποσοστά, η τηλεθέαση του απογευματινού «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο, τη Δευτέρα 16 Μαρτίου κινήθηκε στο 12,1% στις ηλικίες 18-54 και στο 10% στο σύνολο. Η έκτακτη βραδινή εκπομπή, επίσης με τον καταξιωμένο δημοσιογράφο, αναφορικά με τον κορονοϊό κατάφερε να αποσπάσει το 11,1% στο δυναμικό κοινό και το 11,8% στο σύνολο.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:17